National

Adio, Târg de Crăciun în București. Nicuşor Dan: „E posibil să avem târguri private”

Publicat: 01 oct. 2020
Târg de Crăciun în București
Târgul de Crăciun din București ar putea să nu mai existe

Adio, Târg de Crăciun în București. Cel puțin așa reiese din declaratțile noului primar general al Capitalei. Nicuşor Dan, a declarat miercuri că este puţin probabil ca Primăria Generală să mai aloce bani pentru târgurile de Crăciun sau de Paşti, motivând că situaţia economică este una dificilă. Noul primar a mai spus că printre urgenţele Capitalei se află poluarea, termoficarea şi a arătat că este posibil să existe târguri private.

Adio, Târg de Crăciun în București

Târgul de Crăciun din București s-ar putea să nu mai fie organizat anul acesta. Nicuşor Dan a anunțat că nu ar mai fi dispus să investească în această distracție pentru locuitorii Capitalei. Decizia însemna o economie de 5,6 milioane de lei la bugetul primăriei, dacă ne luăm după cheltuiala de anul trecut.

Nicuşor Dan a spus că este puţin probabil ca Primăria Capitalei să aloce bani pentru târgurile de Crăciun sau de Paşti. Primarul ales al Bucureștiului susține că banii trebuie direcţionaţi către urgenţe.

Printre urgenţele Capitalei a enumerat poluarea și termoficarea orașului.

„E posibil să avem târguri private. Dar să alocăm bani din partea Primăriei pentru astfel de evenimente, foarte puţin probabil. (…) Trebuie să ducem banii către chestiuni esenţiale”, a precizat el.

Nicuşor Dan a explicat că nu este un moment oportun pentru ca primăria Capitalei să investească bani în aceste târguri de Sărbători. Reamintim că și președintele Klaus Iohannis a explicat că, oricum, în acest an, Crăciunul și Revelionul vor fi diferite, din cauza pandemiei.

„Dacă ai doi copii la şcoală şi nu-ţi ajung banii, nu te duci în vacanţă în Dubai. Cam asta e ce trebuie să facem. Suntem într-o situaţie economică dificilă şi trebuie să direcţionăm banii acolo unde sunt urgenţele”, a declarat primarul ales al Capitalei miercuri.

Târgul de Crăciun din București costa mulți bani de la bugetul local

În 2019, Târgul de Crăciun din Piața Constituției s-a desfășurat pe o suprafață de 16.234 mp. Au fost puse la dispoziție două zone gastronomice și 130 de căsuţe pentru comercianți, un patinoar de 600 mp, Casa lui Moş Crăciun. Bradul a avut 30 de metri.

Anul trecut, Primăria Generală a Bucureștiului a alocat 5,6 milioane de lei (1,2 milioane de euro) pentru achizițiile făcute pentru Târgul de Crăciun.

La acel moment, reprezentanții Primăriei Municipiului București au anunțat și cât s-a cheltuit pentru Târgul de Crăciun din 2018.

„Suma netă a achiziţiilor realizate în anul 2018 a fost de 6,3 milioane de lei, iar în anul 2019 suma netă a achiziţiilor din SICAP este de 5,7 milioane lei”, au declarat reprezentanții PMB.

Nicușor Dan vorbește despre problema termoficării din Capitală: ”Vor fi sute de avarii”

Miercuri, 29 septembrie, Nicușor Dan a comunicat reporterilor, înainte de vizita efectuată la Ministerul de Finanțe, că problema termoficării din Capitală nu va fi rezolvată așa cum toată lumea se așteaptă, ci vor întâmpina sute de avarii în iarnă. La Ministerul de Finanțe s-a întâlnit cu Florin Câțu și cu Ludovic Orban.

„Pe termoficare există o soluţie pe termen mediu, în sensul că trebuie să înlocuim reţeaua principală, 1.000 de kilometri, din care s-au înlocuit unul sau doi. Pentru asta există bani europeni pentru care încă nu a fost semnat contractul cu UE. S-a depus aplicaţia şi UE a cerut clarificări, urmează să terminăm această chestiune. Cu banii pe care îi luăm începem să înlocuim conducte cu noua tehnologie.”, a spus Nicuşor Dan.

Comentarii
  • Bai, da’ asta ii prost ?
    Nu ii zice nimeni ca virusul e acelasi si la buget si la privat ?
    Halal ce ati ales, bucuresteni.
    Mai bine va statea cu al dvs Floriiiiin Calineeeeescuuuuu, pe ala il puteai injura de nevinovat.

Adauga un comentariu