National

Nicușor Dan promite 15 mari parcări în jurul Capitalei. Ce alte măsuri vor fi luate de noul edil

Publicat: 30 sept. 2020
Nicușor Dan vine cu promisiuni pentru cetățeni din poziția de primar al Capitalei
Nicușor Dan promite 15 mari parcări în jurul Capitalei. Noul edil a câştigat alegerile locale din acest an, pentru mandatul de primar al Bucureştiului.

Nicușor Dan promite 15 mari parcări în jurul Capitalei. Noul edil a câştigat alegerile locale din acest an, pentru mandatul de primar al Bucureştiului. Primele modificări în următorii patru ani vor fi făcute la transportul public unde se vor achiziţiona 900 de tramvaie, autobuze și troleibuze noi, vor fi modernizați 50 de kilometri de linie de tramvai și vor fi realizați 130 de kilometri de metrou de suprafață.

Nicușor Dan vine cu promisiuni pentru cetățeni din poziția de primar al Capitalei.

Nicusor Dan promite 15 mari parcări în jurul Bucureştiului

Noul edil al Capitalei promite și 15 noi parcări în Capitală. Acestea vor fi corelate cu ieșirile din București, dar și cu stațiile viitorului metru de la suprafață.

”La fel cum există în celelalte capitale din Uniunea Europeană, vom face un sistem de mari parcări în jurul Capitalei, unde oamenii care locuiesc în afara Capitalei și muncesc în București, dar și cei aflați în tranzit, vor putea să-și lase dimineața mașinile personale și să le ia după-amiază sau seara, când revin de la serviciu sau când își termină treburile în oraș, mai spune Dan.

Există 15 puncte cheie unde trebuie să existe astfel de mari parcări, iar aceste puncte sunt corelate cu ieșirile rutiere din București și cu stațiile viitorului metrou de suprafață. Sistemul celor 15 mari parcări va fi compus din: P1 Străulești (aparținând Metrorex și finalizat, dar ineficient exploatat), P2 Pantelimon (aflat în construcție), P3 Prelungirea Ghencea / Domnești, P4 Berceni, P5 Pantelimon 2, P6 Cățelu, P7 Titan, P8 Popești-Leordeni, P9 Jilava, P10 Bragadiru, P11 Militari, P12 Chitila, P13 Băneasa, P14 Colentina și P15 Otopeni Aeroport. Și tot aici, în aceste 15 puncte, va începe, rând pe rând, modernizarea rețelei de transport public urban și va fi asigurată conectarea sa cu sistemul „park & râde”, astfel încât oamenii să aibă o alternativă reală la folosirea mașinilor personale.

Cele 15 mari parcări vor fi finanțate din fonduri europene și vor avea în medie câte 1.000 de locuri de parcare fiecare. Într-o primă fază, foarte rapid, ele vor fi amenajate ca parcări la sol, iar imediat ce proiectele vor fi gata, vor fi ridicate construcții moderne, supraetajate. Utilizatorii sistemului „park & râde” vor fi stimulați să folosească marile parcări printr-un sistem de abonamente avantajoase, care va include accesul gratuit la transportul public de suprafață și subteran„, a mai spus Nicușor Dan.

Semafoare inteligente în Capitală

Totodată, Nicușor Dan promite și semafoare mai inteligente în București, care vor permite: introducerea de noi sensuri unice, crearea de benzi reversibile sau mutarea unor parcări pentru fluiditate sporită în intersecții

„Un astfel de sistem poate fi implementat în maximum doi ani, cu costuri rezonabile. Sistemul de semaforizare inteligentă va fi îmbunătățit constant după implementare, permițând inclusiv luarea de decizii precum introducerea de noi sensuri unice, crearea de benzi reversibile sau mutarea unor parcări pentru fluiditate sporită în intersecții„, explică Nicușor Dan.

Nicușor Dan, anunț cutremurător pentru angajații din Primăria Capitalei: ”Marea majoritate vor pleca singuri”

Nicușor Dan, primarul ales al Capitalei a făcut un anunț, care va crea neplăceri multor angajați din Primărie. Acesta a precizat că există și mulți oameni competenți, dar vor avea loc și restructurări.

„În linii mari, marea majoritate vor pleca singuri. În cazul în care există concurs, va fi un abuz să-l dai afară. Activitatea va fi evaluată la o lună, două. O să fie evaluate și compartimentele și unitățile din subordinate.

Există în Primăria Capitalei oameni competenți, care își vor păstra locul de muncă, dar vor fi și restructurări.

Aproape toate companiile municipale vor dispărea. Toate în afară de Termoenergetica”, a spus, Nicușor Dan.

Adauga un comentariu