WoW!

Adolescentul din Craiova cu minte de geniu. Coeficientul lui de inteligenta il depaseste pe al lui Einstein

Publicat: 07 nov. 2019

Mihail Iulian Barascu, din Craiova, are coeficientul de inteligenta mai mare decat al fizicianului Albert Einstein. Baiatul stabilit in Anglia din anul 2009 este considerat un geniu.

Mihail Iulian Barascu, un baiat din Craiova care s-a mutat cu parintii in Marea Britanie din 2009, a fost evaluat de organizatia internationala Mensa (cea mai mare si mai veche organizatie de calculare a coeficientului de inteligenta din lume) si s-a dovedit ca are un IQ (n.r. – coeficient de inteligenta) de 162, „mai mare decat al fizicianului Albert Einstein“ (care ar fi avut un IQ de 160, dupa cum arata aceiasi specialisti Mensa).

Olteanul, acum in varsta de 16 ani, vorbeste engleza si isi doreste sa ajunga arhitect. Baiatul a scris deja primul sau roman, iar acum lucreaza la cea de-a doua carte. „Sunt foarte multi oameni care sunt inteligenti, dar nu fac absolut nimic cu inteligenta. Important este sa faci ceea ce isi place, iar eu sunt bucuros ca pot face acest lucru. Sunt pasionat de arhitectura, dar in acelasi timp vreau sa fiu si scriitor. Imi doresc ca alti oameni sa citeasca cartile pe care le fac eu ca sa-i fac fericiti. Cartea pe care am reusit sa o public se numeste «Necromancer RPG: The Book», iar la cea la care scriu acum nu are un titlu decis inca, dar este SF“, a povestit micul Einstein.

Mihail Iulian Barascu s-a stabilit in anul 2009 cu familia in Dover (Marea Britanie). Tatal copilului este profesor de Religie, iar mama este medic stomatolog. „Iulian isi urmeaza intotdeauna drumul lui, iar pe unde a trecut a fost apreciat de toata lumea. Este un copil modest, dar iese in evidenta prin faptul ca in urma unei discutii cu el pleci inviorat. Este in acest moment la o scoala de elita in clasa a-IX-a, iar anul trecut a fost ales seful clasei“, a povestit Gheorghe Barascu, tatal lui Iulian.

Jurnalistii britanici au spus despre oltean ca este mai destept decat fizicianul Albert Einstein. Odata cu recunoasterea coeficientului de inteligenta, Mihail Iulian Barascu a intrat in vizorul marilor universitati din Anglia. „El este foarte bun la toate materiile si are maxim de rezultate fasa sa se chinuie prea mult. S-a integrat intr-o comunitate care apreciaza educatia“, a mai povestit Gheorghe Barascu, tatal lui Iulian.

Craioveanul este pasionat de sport si face parte dintr-un club de teatru. Mihail Iulian Barascu recunoaste ca, atunci cand ii place ceva, uneori sare peste anumiti pasi pentru ca stie ca poate ajunge la capat foarte repede.loading...

Adauga un comentariu