Actualitate

Adrian Enache are remușcări la 34 de ani de la moartea Mihaelei Runceanu! Artistul spune că i-ar fi putut salva viața

Publicat: 01 nov. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Adrian Enache are remușcări la 34 de ani de la moartea Mihaelei Runceanu Artistul spune că i-ar fi putut salva viața
Adrian Enache a fost unul dintre cei mai îndrăgiți elevi de-ai Mihaelei Runceanu

Adrian Enache susține că are remușcări și acum, la 34 de ani de la moartea Mihaelei Runceanu, deoarece crede că i-ar fi putut salva viața. Îndrăgita artistă a fost asasinată cu bestialitate în propria garsonieră, după care a fost incendiată. Adrian Enache, unul dintre elevii ei, s-a aflat acasă la artistă în seara fatidică dar a plecat, cu toate că ar fi putut rămâne peste noapte.

Miercuri 1 noiembrie 2023, s-au împlinit 34 de ani de la dispariția tragică a celei care a fost Mihaela Runceanu! Una dintre cele mai iubite soliste din muzica ușoară românească a fost ucisă cu bestialitate în propria locuință. Moartea ei, la doar 34 de ani, a șocat o țară întreagă. Adrian Enache, fost elev al regretatei soliste, a comemorat seara tragică în care Mihaela Runceanu a fost victima unui crime de un sadism inimaginabil.

Adrian Enache are remușcări la 34 de ani de la moartea Mihaelei Runceanu

Pe 1 noiembrie 1989, în jurul orei 1 dimineața, una dintre cele mai iubite artiste la acel moment în România era asasinată cu bestialitate în propria garsonieră, situată pe Șoseaua Mihai Bravu, din Capitală. Daniel Cosmin Ștefănescu a intrat în garsoniera Mihaelei Runceanu, a strangulat-o cu cablul de la telefon, apoi a incendiat-o folosind canistrele de benzină pe care artista le avea pe balcon. Crima de un sadism feroce a șocat o țară întreagă și i-a lăsat în lacrimi și neconsolați nu doar pe colegii și elevii artistei, dar și pe numeroșii ei fani.

La 34 de ani de la moartea profesoarei sale, Adrian Enache este de neconsolat. Artistul a petrecut împreună cu Mihaela Runceanu seara de dinaintea crimei, la ea acasă, alături de alți colegi de breaslă. Enache nu-și iartă nici până în ziua de azi că nu a rămas împreună cu solista în acele momente, care i-au fost fatidice.

„Dacă eu nu plecam în seara aia de la ea… pentru că ea ne invita la ea, organiza seri din astea la ea acasă, iar eu eram unul din elevii ei cei mai iubiți. Seara ne invita pe toți la ea să bem un suc, să mâncăm un pateu de la Piața Romană, că lua pateuri calde.

În seara aia, ne-am strâns la ea și am stat până târziu. Ea, pe unii care eram din provincie, ne culca la ea si zicea:« Stai aici că ai loc sa dormi». În noaptea în care a murit, ea mi-a zis de trei ori săraca: « Adrian, stai aici, nu te mai duce că ai tren noaptea!»

Și eu i-am zis: «Doamna profesoară, nu pot să rămân că am teză dimineața, la 8 dimineața». Ea a zis: « Hai mă, uite stă și Roxana!». Eu zic:« Nu pot că am de prins trenul de 1 noaptea, nu-l mai prind pe ăla de 22». Dacă eu nu plecam atunci, în seara aia, ăla nu venea atunci peste ea s-o omoare. A fost o chestie care m-a marcat”, povestește Adrian Enache.

Mihaela Runceanu și-a prezis moartea

Mihaela Runceanu a fost una dintre cele mai iubite artiste, o profesoară dedicată studenţilor ei și una dintre „vocile de aur” ale anilor ’80. Ultimul concert al solistei a avut loc pe 28 octombrie 1989, la Sala Radio. Câteva zile mai târziu, în dimineaţa de 1 noiembrie, în jurul orei 1:00, Mihaela avea să fie ucisă de un tânăr de 21 de ani, care îi făcea rost de casete video şi pe care l-a cunoscut prin nişte prieteni comuni.

Cei doi au început să vizioneze împreună un film, dar solista era indispusă din cauza unei probleme personale, aşa că a preferat să meargă la culcare. Stabiliseră ca bărbatul să plece după ce se termină pelicula.

Acesta, însă, a profitat de faptul că Mihaela adormise şi s-a apucat să fure bunuri din casă. Un videocasetofon Panasonic şi un televizor Telecolor ar fi fost obiectele pentru care bărbatul a omorât-o cu sânge rece, atunci când solista s-a trezit din cauza zgomotelor din casă.

Adauga un comentariu