National

Adrian Năstase anunţă un cutremur în PNL dacă alegerile locale nu vor avea loc în toamnă

Publicat: 14 aug. 2020
Adrian Năstase anunţă un cutremur în PNL dacă alegerile locale nu vor avea loc în toamnă
Adrian Năstase anunţă un cutremur în PNL dacă alegerile locale nu vor avea loc în toamnă

Fostul premier al României, Adrian Năstase anunţa un cutremur în PNL dacă alegerile locale nu vor fi ţinute în toamna acestui an. Ca să îşi susţină punctul de vedere, fostul lider PSD susţine că organizarea alegerilor locale în 2021, an în care vor fi luate măsuri de austeritate, ar fi catastrofal pentru procentele PNL.

Adrian Năstase anunţă un cutremur în PNL dacă alegerile locale nu vor avea loc în toamnă

Pe blogul personal, Adrian Năstase susţine că bugetul de anul viitor va fi unul care se va contura pe ideea unei politici de austeritate. În buget se vor aplica constrângeri de revenire la deficitul de 3%, deficit care face parte din planul de redresare a Uniunii Europene

”Vă aduceţi aminte, am prevăzut că deficitul bugetar de anul acesta va ajunge la 9%. Guvernul Iohannis/Orban a anunţat ieri că, după rectificare, deficitul pe 2020 va ajunge la 8,6%. Şi înţelegeţi acum de ce alegerile trebuie să aibă loc pană la sfârşitul anului?

Este clar că bugetul anului viitor, ce va fi adoptat după alegerile parlamentare, în sesiunea parlamentului din ianuarie/februarie, va fi construit pe o politică de austeritate, prin aplicarea constrângerilor de revenire la deficitul de 3%, conform Planului de stabilitate al Uniunii Europene. Cu un astfel de buget, alegeri amânate în anul viitor ar fi o catastrofă pentru Iohannis şi PNL.”, scrie Adrian Năstase, pe blogul personal.

Datoria externă a României a crescut în doar câteva luni cu miliarde de euro

Conform datelor date publicării de BNR, datoria externă a crescut cu peste 5 miliarde de dolari. Dacă la sfârşitul anului, România se împrumutase în total cu 105.87 miliarde de euro, la sfârşitul lunii iunie, sumă se ridica la 11,45 miliarde de euro, o creştere de 5.57 miliarde.

„În perioada ianuarie – iunie 2020, datoria externă totală a crescut cu 5,579 miliarde euro. În structură: datoria externă pe termen lung a însumat 78,983 miliarde euro la 30 iunie 2020 (70,9% din totalul datoriei externe), în creştere cu 7,2% faţă de 31 decembrie 2019; datoria externă pe termen scurt a înregistrat la 30 iunie 2020 nivelul de 32,469 miliarde euro (29,1% din totalul datoriei externe), în creştere cu 0,8% faţă de 31 decembrie 2019”, potrivit datelor BNR.

Conform datelor emise de BNR, în perioada ianurie-iunie 2020, contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit. Deficitul se ridica la peste 3.497 de miliarde de euro, conform aceluiaşi raport, contul curent în aceeaşi perioade în 2019 era de 4.373 miliarde de euro.

Florin Cîțu vrea să îi informeze pe parlamentari unde se duc banii din împrumuturi

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat joi că a luat decizia să-i informeze lunar pe parlamentari în legătură cu destinația banilor luați cu împrumut de România.

El a spus că tot mai mulți parlamentari acuză faptul că nu se știe unde se duc banii împrumutați de Finanțe. Florin Cîțu a precizat, într-o notă ironică, faptul că informația este publică, pe site-ul ministerului, dar că parlamentarii probabil nu știu unde este pagina de internet a finanțelor.

Comentarii
  • Mama Omida anunta un cutremur in capul lui Nascase daca mai debiteaza prostii. Nascase, lui Dragnea ii este frig la Rahova. N-ai vrea tu sa il incalzesti? Poti sa iti iei si bideurile din China cu tine, impreuna cu toata mostenirea de la Matusa Tamara. Nascase, lasa-ne!

  • Mama Omida anunta cutremur in capul lui Nascase daca mai debiteaza prostii. Nascase, lui Dragnea ii este frig la Rahova. Nu vrei sa il incalzesti tu? Poti sa iti iei si bideurile din China si toata mostenirea de la Matusa Tamara! Nascase, lasa-ne!

  • Ce încredere puteți avea în individul care nu afost în stare să se sinucidă cine este el după voce zici că este babă Vanga a PSD (poate domnișoară nu m ai este la anii lui 😁😂😂)

Adauga un comentariu