Actualitate

Adrian Severin la BZI LIVE, despre cum Uniunea Europeană promitea prosperitate şi pace. În schimb, ceea ce vedem acum e frig, întuneric şi înfometare

Publicat: 12 sept. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Adrian Severin la BZI LIVE despre cum Uniunea Europeană promitea prosperitate şi pace. În schimb ceea ce vedem acum e frig întuneric şi înfometare
Adrian Severin, fost ministru al Afacerilor Externe, europarlamentar și expert OSCE

Adrian Severin a fost prezent în cadrul unei noi ediții BZI LIVE. Fost ministru al Afacerilor Externe şi europarlamentar, respectiv expert al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, a vorbit alături de moderatorul emisiunii, Valentin Huțanu, despre prosperitatea și pacea pe care o promite Uniunea Europeană cetățenilor, și cruntul adevăr cu care avem de-a face în aceste timpuri.

„În Uniune nu avem nici pace, iar prosperitatea este în degradare rapidă. Foame, frig, întuneric”, a spus Adrian Severin.

Adrian Severin la BZI LIVE: „Dacă UE nu poate garanta pacea şi bunăstarea, Uniunea se va prăbuşi”

Adrian Severin a fost prezent în cadrul noii ediții BZI LIVE din 12 septembrie. Fostul ministru a vorbit despre Uniunea Europeană de astăzi, cea care nu mai este capabilă de a oferi cetățenilor săi garanția bunăstării.

„Uniunea Europeană îşi are legitimitatea în ochii cetăţenilor europeni, în măsura în care asigură cel puţin două elemente: pacea şi bunăstarea.

Pacea este foarte importantă, dar nu suficientă.

Cealaltă condiţie, este bunăstarea. Dar bunăstarea fără pace este în pericol. Ceeea ce vedem acum sub ochii noştri, presiunea pusă asupra bunăstării, ceea ce în Occident a generat decadenta bunăstării, îi face incapabili pe europeni să suporte pe termen lung greutăţile vieţii şi să gândească lucid la chestiunile politice.

Un narcisism s-a instalat pe tărâm european, ceea ce este una dintre componentele decadenței bunăstării.

Ei nu înţeleg că lumea este diversă şi trebuie să renunţe la o serie de privilegii, iar coeziunea economică socială cu estul Uniunii Europene… nu înţeleg că se află în pericol.

În Uniune nu avem nici pace, iar prosperitatea este în degradare rapidă. Foame, frig, întuneric”

Adrian Severin: „Zelenski este o marionetă, Ucraina este dirijată din exterior”

Fostul ministru Adrian Severin a vorbit urmăritorilor săi despre manipularea ce se află în spatele războiului din Ucraina și ce reprezintă toate aceste sacrificii pe care ni se tot spune să le facem în această perioadă, în special în privința economiei la gaze naturale și energie.

„Ucraina este un stat ocupat de NATO. Companiile occidentale deţin integral datoria externă a Ucrainei. O mare parte a pământului a fost cumpărat de Occident.

Acolo există laboratoare de distrugere în masă sub patronaj occidental. Acolo există armament NATO, occidental, asistenţă militară occidentală.

Dacă Zelenski ar ieşi să spună că nu mai are nevoie de NATO, nu l-ar asculta nimeni. Zelenski este o marionetă, Ucraina este dirijată din exterior. Abia acum ne dăm seama de ce ni se cere să facem sacrificii de dragul Ucrainei. Nu pentru că acolo este bastionul care ne apără de Rusia, ci pentru că în Ucraina avem un stat satelit, ocupat, şi nu vrem să cedăm acest activ al NATO, SUA, alianţelor euro-atlantice.

Aici sunt lucruri evidente. Şi noi trebuie să ne schimbăm mentalitatea.

Singura formulă prin care ieşim din impas, este un acord semnat cu Rusia. De ce să facem noi un asemenea efort, când putem găsi un acord de capitulare cu Rusia.

Criza economică îşi are rădăcini anterioare războiului din Ucraina.

Dacă UE nu poate garanta pacea şi bunăstarea, Uniunea se va prăbuşi”, a conchis Adrian Severin.

Reamintim că Adrian Severin a fost invitat în cadrul ediției BZI LIVE, moderată de Valentin Huțanu.

Comentarii
Adauga un comentariu