Actualitate

Adrian Wiener ar putea ocupa locul lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății

Publicat: 14 apr. 2021
medicul Adrian Wiener
Medicul Adrian Wiener, deputat USR-PLUS, ar putea fi următorul ministru al Sănătăţii

Medicul Adrian Wiener, deputat USR-PLUS, ar putea fi următorul ministru al Sănătăţii, conform unor surse politice.

Potrivit surselor Antena 3, Adrian Wiener ar fi favorit pentru a-i lua locul lui Vlad Voiculescu.

La această oră părerile sunt împărțite, unele surse politice susținând că portofoliul va rămâne la USR-PLUS, în timp ce altele spun că ministerul va fi redistribuit în cadrul coaliției.

Florin Cîțu l-a revocat pe Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății

Premierul Florin Cîțu ar fi fost extrem de nemulțumit de Vlad Voiculescu, iar decizia demiterii era una luată cu mult timp înainte, au precizat surse apropiate Guvernului.

Florin Cîțu le-ar fi mărturisit liberalilor că a rămas ”șocat”, în momentul în care a văzut că a fost publicat Ordinul Ministerului Sănătății în Monitorul Oficial, iar în Guvern nu avusese loc o discuție în acest sens.

De asemenea, Florin Cîțu era nemulțumit pentru faptul că numărul de paturi de la ATI a crescut doar pe hârtie, asta pentru în teren situația era la fel.

Conform acelorași surse, Cîțu le-a transmis celor de la USR-PLUS să vină rapid cu o variantă de ministru interimar, iar dacă nu fac asta până diseară, atunci premierul va prelua portofoliul ca interimar.

„Această luptă cu pandemia a împins la maxim tensiunile și este nevoie de o comunicare coerentă pentru a trece cu bine peste această pandemie. Întotdeauna am spus că este nevoie de încredere în institutile statului. În acest context şi pentru a mă asigura că încrederea rămâne, am decis să fac o modificare la vârful MS. Este o coaliţie de guvernare care s-a constitutit în jurul votului, în jurul unei idei şi nu în jurul unei persoane Vă doresc multă sănătate şi doresc să avem o campanie de succes de vaccinare. Vă invit să vă vaccinaţi”, a transmis prim-ministrul Florin Vasile Cîțu.

Vlad Voiculescu a fost revocat din funcție! Andreea Moldovan demisă din Ministerul Sănătății

Premierul Florin Cîțu a transmis că l-a revocat din funcție pe Vlad Voiculescu. Oficialul a transmis că i-a înaintat președintelui României, Klaus Werner Iohannis, documentele de revocare din funcție. Interimatul va fi asigura de vicepremierul Dan Barna, însă potrivit unor informații de ultimă oră, acesta ar refuza să fie ministru interimar al Ministerului Sănătății.

”Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. 

Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, a transmis premierul României, Florin Vasile Cîțu.

Adauga un comentariu