Cancan

Adriana Iliescu se luptă în instanță pentru o moștenire. Este vorba de o casă pe care vrea să o lase Elizei

Publicat: 22 nov. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Adriana Iliescu se luptă în instanță pentru o moștenire. Este vorba de o casă pe care vrea să o lase Elizei
Adriana Iliescu a devenit faimoasă în urmă cu 19 ani, atunci când a adus-o pe lume pe Eliza, devenind cea mai bătrână mamă din România

Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România, se luptă în instanță, de mai bine de 15 ani, pentru o moștenire. Miza ar fi o casă și un teren din județul Vâlcea, primite de la părinții ei, și pe care vrea să le lase Elizei. Însă, rudele Adrianei Iliescu ar fi vândut acea proprietate iar acum ea se chinuie în instanță pentru anularea actului de vânzare-cumpărare.

La 85 de ani, Adriana Iliescu, cunoscută în România drept cea mai bătrână mamă, continuă să lupte în sălile de judecată pentru a-și asigura drepturile și pentru a-i lăsa fiicei sale, Eliza Maria Iliescu, o moștenire sigură. Aceasta se războiește de foarte mulți ani cu rudele sale pentru a obține ce i se cuvine, potrivit Playtech.

Adriana Iliescu se luptă în instanță pentru o moștenire

Adriana Iliescu se află în mijlocul unei lupte juridice complexe pentru a-și asigura drepturile și pentru a lăsa o moștenire stabilă fiicei sale, Eliza Maria Iliescu. Cu zeci de procese pe rol, această bătălie legală durează de aproape 20 ani și are drept miză o casă din localitatea Bălcești, județul Vâlcea.

Fost profesor universitar, ea a devenit faimoasă în urmă cu 19 ani, atunci când a intrat în Cartea Recordurilor, drept cea mai în vârstă mamă din România. Ea a adus-o pe lume, la 66 de ani, pe Eliza Maria, care în prezent este studentă. De-a lungul anilor, cea mai bătrână mamă din România a depus eforturi susținute pentru a se asigura că fiica ei nu va ajunge pe drumuri și că va primi drepturile care îi revin. Astfel, pe lângă apartamentul din Capitală în care locuiesc, ar fi vorba de o casă în localitatea Bălcești, pe care o moștenise de la părinții ei.

Bătălia juridică pentru moștenirea Adrianei Iliescu, cea mai bătrână mamă din România, care a debutat în 2004, intră într-un nou episod, marcând o continuare a luptei îndelungate în instanță. Totul a început atunci când părinții Adrianei i-au lăsat moștenire o bucată de teren, care ulterior ar fi fost vândută de rudele sale.

I-a fost respins recursul, dar speră să câștige

Cu o casă și 320 de metri pătrați în joc, Adriana Iliescu a inițiat un proces de anulare a actului de vânzare-cumpărare în 2015. Însă, în acel an, a suferit o înfrângere în instanță și a fost obligată să plătească cheltuielile de judecată în valoare de 800 de lei. Recursul depus în 2018 a fost, de asemenea, respins.

Chiar dacă au trecut câțiva ani, lupta nu s-a încheiat. Potrivit informațiilor obținute de gândul.ro, Adriana Iliescu va trebui să se prezinte din nou în instanță în luna decembrie 2023, continuând astfel bătălia pentru drepturile sale de moștenire.

„Eu sper că se vor termina şi că voi câştiga, problema este să se termine în favoarea mea, judecătorii să fie obiectivi şi eu să nu mai fac alte demersuri”, a declarat Adriana Iliescu.

Adauga un comentariu