Prima pagină » Actualitate » Advertisment ANM! Cod galben de ceață densă în România
Advertisment ANM! Cod galben de ceață densă în România

Advertisment ANM! Cod galben de ceață densă în România

19 mai 2024, 12:00,
BZI.ro, în Actualitate

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut un anunț important de ultimă oră! Specialiștii au emis o avertizare de cod galben de ceață densă în România. Care sunt județele vizate, dar și până când.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod galben de ceață densă pentru mai multe zone de la noi din țară.

Cod galben de ceață densă

Este important de precizat faptul că atenționarea este în vigoare astăzi, în intervalul orar 07:00 – 12:00, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția condițiilor meteo.

Zonele afectate din Moldova sunt Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui, iar în Ardeal se includ Alba, Cluj, Mureș, Sibiu și Târgu Mureș.

Conform ANM, ceața densă poate reduce vizibilitatea sub 200 de metri și, în unele zone izolate, sub 50 de metri.

Cum va fi vremea în perioada 20 mai – 17 iunie 2024

În debutul săptămânii viitoare, termometrele vor marca valori crescute în majoritatea zonelor, însă vremea va rămâne capricioasă. Înnorările temporare vor fi pronunțate în cea mai mare parte a țării, însoțite de averse torențiale și descărcări electrice frecvente.

Unele regiuni vor înregistra cantități semnificative de precipitații, iar există riscul de grindină. Vântul va sufla cu putere în sudul Banatului, la munte și local în Moldova, Bărăgan și Dobrogea.

În ceea ce privește temperaturile, maximele vor oscila între 20 și 27 de grade Celsius, iar minimele vor fi cuprinse între 8 și 16 grade Celsius, cu valori mai scăzute în zonele depresionare.

Temperaturile medii vor fi în general conforme cu mediile obișnuite pentru această perioadă în majoritatea regiunilor, iar cantitățile de precipitații se vor situa aproape de medie în sud-estul țării, dar vor fi mai abundente decât de obicei în restul teritoriului, în special în jumătatea de vest a țării.

În perioada 27 mai – 3 iunie, temperaturile medii vor fi similare cu cele multianuale în întreaga țară, iar precipitațiile vor fi în general conforme cu normele specifice acestei perioade în majoritatea regiunilor din România.

De pe 3 iunie până pe 10, valorile medii ale temperaturilor vor fi ușor peste normele climatologice ale perioadei în întreaga țară, iar regimul de precipitații va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval în majoritatea regiunilor din țară.

Începând cu 10 iunie și până pe 17, valorile medii ale temperaturilor vor depăși ușor mediile multianuale în regiunile sudice și estice ale țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *