Local

Aeroportul Iași investește 1 milion de euro pentru supravegherea lucrărilor la terminalul T4

Publicat: 03 mai 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Aeroportul Iași investește 1 milion de euro pentru supravegherea lucrărilor la terminalul T4
Aeroportul Iași va aloca aproape 1 milion euro pentru supravegherea lucrărilor la noul terminal T4 de pasageri

Contract de aproximativ 1 milion de euro pentru supervizarea lucrărilor de la noul terminal T4 de la Aeroportul Iași. După încheierea unui contract de 66 milioane euro cu firma Strabag SRL pentru construirea terminalului, aerogara va plăti o sumă imensă și pentru supravegherea acestora

Pot uriaș pentru firma care se va ocupa de supravegherea lucrărilor de construcție la noul terminal de pasageri T4, terminal ce va fi construit la Aeroportul Internațional Iași. Reprezentanții aerogării au scos la licitație un contract de 4,5 milioane lei (900 mii euro), fără TVA, pentru supervizarea lucrărilor și pentru dirigenția de șantier pentru terminalul de 30.000 de metri pătrați.

Aeroportul Iași investește o sumă imensă pentru supravegherea lucrărilor la T4

Contractul prevede servicii de supervizare și dirigenție de șantier pentru extinderea terminalelor de pasageri și a facilităților de parcare la Aeroportul International Iași. Firmele interesate pot depune oferte până la 9 iunie 2022, deschiderea acestora urmând a avea loc pe 5 septembrie 2022.

„Se vor presta servicii de supervizare și dirigenție de șantier pentru obiectivul de investiții privind dezvoltarea Aeroportului Internațional Iași – extinderea terminalelor de pasageri și a facilităților de parcare, pe perioada de proiectare și execuție a lucrărilor de construcție incluse în proiect, cu personal calificat, în vederea implementării cu succes a investițiilor și atingerii tuturor indicatorilor de performanță, în perioada de eligibilitate a contractelor, asigurând în același timp respectarea standardelor din legislația națională și europeană privind execuția lucrărilor și protecția mediului. Valoarea totală estimată este de 4.500.000 lei, sumă fără TVA”, se arată în caietul de sarcini.

Firma Strabag SRL va construi noul terminal T4 de pasageri

Firma Strabag SRL a câștigat licitația de 66 de milioane de euro pentru construcția noului terminal de pasageri T4. Cum nu a fost depusă nicio contestație, Aeroportul Iași va semna contractul cu firma respectivă chiar în aceste zile. Terminalul va fi construit pe 30 de mii de metri pătrați și va dispune și de 250 locuri de parcare. Clădirea va avea o capacitate de procesare de 3,3 milioane de pasageri/an. Realizarea T4 presupune inclusiv o reconfigurare a drumului de acces și a actualei parcări de autoturisme. Astfel, va apărea o parcare cu 250 de locuri noi. Pentru acest proiect, a fost depusă o cerere de finanțare externă.

Fonduri europene pentru noua construcție de la Aeroportul Iași

Actualul terminal T3 va fi reconfigurat pentru curse interne, iar T2 va fi folosit drept terminal cargo. Terminalul T1 va rămâne un spațiu de birouri. Noul terminal T4 de la Aeroportul Iași va fi ridicat în apropiere de T3. Valoarea totală investiției este de circa 80 de milioane de euro, 75 la sută din fonduri urmând a fi alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Aerogara va împrumuta restul sumei de la o instituție bancară, pentru a acoperi cofinanțarea. Noul terminal va fi gata până în 2024, urmând ca restul proiectului să fie implementat în anii următori. Aeroportul Iași va implementa pe lângă noul terminal T4 și alte proiecte în perioada următoare.

Comentarii
  • Apropo dl .dir merge cu aceeasi echipa si cu acelasi obicei ca bulgarica ….zeci de milioane spre individe ce freaca menta sunt maxim 5 care merita bani restul merita sa aduca bani de acasa …de marit salarii la cei ce muncesc nu se poate ca trebuie sa ia de la gura PUTORILOR si nu vrea finantele ca e le papa cate 4 sau 5 salarii ,,,de e greu pt nele sa se desprinda de scaune……MULTUMIM DIRECTORE AI CUVINT ….

Adauga un comentariu