Local

Afacere de aproape 1 milion de euro la Aeroportul Iași! Bulgarii, francezii și italienii caută banii aerogării

Publicat: 05 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Afacere de aproape 1 milion de euro la Aeroportul Iași Bulgarii francezii și italienii caută banii aerogării
Aeroportul Iași va investi circa 1 milion euro pentru supravegherea lucrărilor la noul terminal T4

O nouă afacere de aproximativ 1 milion de euro va avea loc la Aeroportul Iași. Mai multe firme din țară și din străinătate au depus oferte pentru supravegherea șantierului legat de construcția noului terminal T4 pentru pasageri

Bătaie la sânge pe supravegherea lucrărilor la noul Terminal T4 de la Aeroportul Internațional Iași. Numai puțin de 10 oferte au fost depuse la procedura de 4,5 milioane lei (910.931 euro) legată de servicii de supraveghere și dirigenție de șantier pentru proiectul construirii noului terminal de pasageri de peste 30 mii metri pătrați. Ofertele vor fi analizate până în luna octombrie 2022, ulterior urmând a fi anunțată și firma sau asocierea de firme care va superviza șantierul.

Afacere de aproape 1 milion euro la Aeroportul Iași

O ofertă a fost depusă de firma Medos Construct & Consulting SRL din municipiul Iași. Aceasta va avea ca terț firma Pro Toby SRL. O altă ofertă a fost depusă de firma Consitrans SRL, societate care s-a ocupat de proiectul terminalului, firmă care face în prezent și studiul pentru autostrada A8 pe teritoriul județului Iași. O a treia ofertă a venit din partea firmei Septembrie Consulting SRL din București, firmă care a venit cu societatea Qualitrix SRL drept subcontractant. O altă ofertă a venit din partea Konsent SRL Iași, firmă deținută de Paul Savin.

Oferte din Capitală pentru supravegherea lucrărilor de la Aeroportul Iași

Printre ofertele depuse se numără și cea a firmei Secunet Project SRL din București. Această societate a venit cu firma Ghallard Sys SRL București drept subcontractant. Pentru serviciile de supraveghere a șantierului și pentru cele de dirigenție de șantier a depus o ofertă și firma Popp & Asociatii Management din București. Printre firmele care au mai depus oferte la Aeroportul Internațional Iași se numără și unele cu capital străin.

Francezii și bulgarii au venit cu oferte la Aeroportul Iași

Printre ofertele depuse se numără și cea de la Bureau Veritas cu Savant Elbul Bulgaria Ltd. Prima societate are capital francez, iar cea de a doua își are sediul în Sofia, capitala Bulgariei. O altă ofertă a fost depusă de asocierea Artehnis, Lukama Construct SRL și Meta Engineering SA. Primele două firme sunt din Iași, în timp ce a treia are capital spaniol, firma mamă fiind în Barcelona. O altă ofertă a fost depusă de asocierea Venturo Investment SRL, AE Dozoring, Amfora Construct Promanagement SRL. Aceeași asociere a depus oferte și la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru supervizarea unor lucrări de drumuri. Tot la aeroport a venit o ofertă și de la asocierea Aduro Impex- We Proeject Engineering – 3TI Progetti Italia – Ingegneria Integrata SPA

Lucrări de zeci de milioane euro la Aeroportul Iași

Câștigătorul procedurii va supraveghea lucrările la noul terminal T4 ce urmează a fi ridicat din fonduri europene. De altfel, contractul pentru noul șantier a fost semnat cu austriecii de la Strabag SRL pentru 66 de milioane de euro. Terminalul va fi construit pe 30 de mii de metri pătrați și va dispune și de 250 locuri de parcare. Clădirea va avea o capacitate de procesare de 3,3 milioane de pasageri/an. Realizarea T4 presupune inclusiv o reconfigurare a drumului de acces și a actualei parcări de autoturisme. Astfel, va apărea o parcare cu 250 de locuri noi.

Pentru acest proiect, a fost depusă o cerere de finanțare externă. Aceasta este cea mai mare afacere de la Aeroportul Iași pentru o firmă privată din ultimii ani.

Adauga un comentariu