Actualitate

Afacerea cu care un român s-a îmbogățit. Agricultorii ar trebui să-i urmeze exemplul

Publicat: 15 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Afacerea cu care un român s-a îmbogățit. Agricultorii ar trebui să-i urmeze exemplul
Un român pasionat de horticultură s-a îmbogățit cu noua lui afacere

Un român pasionat de horticultură s-a îmbogățit cu noua lui afacere. Bărbatul a cultivat un fruct care în mod normal este specific sezonului de primăvară-vară, doar că a ales un soi de toamnă, despre care nu mulți români au auzit încă.

Temperaturile au scăzut simțitor și în curând o să ne îngrijorăm pentru îngheț, dar afacerea cu căpșuni a unui român este înfloritoare. Este vorba despre un horticultor care a cultivat căpșuni de toamnă pe câmp, în localitatea Târgu Lăpuș, din județul Maramureș.

Afacerea cu care un român s-a îmbogățit

Pe câmp, în Târgu Lăpuș, s-au copt căpșunile, chiar dacă suntem la mijlocul toamnei. Mai mulţi cultivatori mizează pe soiuri care dau roade târziu, până vine îngheţul, acestea fiind și mai scumpe decât cele care apar pe piață vara. Iată care este diferența dintre căpşunele de primăvară şi cele de toamnă!

Deși s-au copt atât de târziu, aceste căpșune sunt mai dulci și mai aromate decât cele culese în plin sezon, potrivit clienților.

De asemenea, cei care aleg să cultive un astfel de soi adus din Statele Unite ale Americii au șansa să aibă câștiguri mult mai mari decât ar avea cu soiurule de vară. În timp ce kilogramul de căpșune clasice a costat în jur de 10 lei vara trecută, cel de căpșune de toamnă este vândut cu 20-25 de lei.

Ucainenii, afaceri de succes în România

Afaceri de succes în România sunt și cele deschise de ucrainenii ajunși în țara noastră din cauza războiului. O familie de ucraineni a dat lovitura cu restaurantul lor cu sistem delivery, care livrează mâncare tradițională din Ucraina.

În cadrul afacerii lui Vasile Mihalko, lucrează trei bucătărese refugiate din Ucraina, care au ales să se stabilească în România. Cele trei vorbesc limba română, la fel ca patronul, ei locuind anterior într-o localitate în apropierea graniței cu România.Totodată, pentru cei care vor să încerce să gătească ca și în Ucraina, Vasile le-a pus la dispoziție diferite rețete, disponibile pe site-ul său.

Adauga un comentariu