Economic Local

Afacerea cu dulciuri a antreprenoarei Gabriela Ilie se extinde. A treia locație „Bucate Alintate” va fi deschisă în Iași. „Avem în plan ca până în toamnă să deschidem” – FOTO

Publicat: 03 mai 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Afacerea cu dulciuri a antreprenoarei Gabriela Ilie se extinde. A treia locație Bucate Alintate va fi deschisă în Iași. Avem în plan ca până în toamnă să deschidem - FOTO
Gabriela Ilie a deschis în anul 2019 o cofetărie

A treia locație „Bucate Alintate” va fi deschisă în această toamnă, în Iași. Gabriela Ilie a pornit afacerea cu dulciuri în anul 2019, cu 44.000 de euro, bani obținuți prin programul Start-Up Nation. Cifra de afaceri a companiei a ajuns la 800.000 de lei, fiind deschise două locații în Iași, unde lucrează 13 angajați. Cea mai ieftină prăjitură costă 9 lei, iar cea mai scumpă ajunge la 16 lei

Gabriela Ilie, fondatoarea cofetăriei „Bucate Alintate”, va deschide o nouă locație în Iași. Antreprenoarea care a investit 44.000 de euro în afacerea cu dulciuri, bani obținuți prin programul Start-Up Nation, vrea să se extindă cât de curând. În prezent sunt două locații în Iași, pe Bulevardul Independenței și pe strada Cuza Vodă.

„Noi avem în plan ca până în această toamnă să mai deschidem o locație. Am evoluat an de an, am reușit să atingem niște date financiare bune, nu cât ne-am așteptat, dar suntem mulțumiți. Nu mai există acele afaceri, ca în anii ’90, când, într-un an de zile, patronul își cumpăra casă, mașină și copilul era trimis la muncă, în străinătate. Acum, antreprenorii trebuie să fie conștienți de faptul că muncesc ca să își asigure un venit decent, salariile angajaților, trebuie să muncească cot la cot cu angajații ca să ducă firma mai departe.

Mă refer la firmele mici. Noi nu am mărit prețurile la produsele noastre. Savarina are în continuare 300 de grame, deci nu am tăiat din cantitate, e aceeași ca acum 2 ani. Dacă aș fi în imposibilitatea de a păstra calitatea produselor, cred că aș închide afacerea. Am început cu multă pasiune, am pus mult suflet și avem respect față de clienți, de aceea vrem ca, la noi, calitatea să primeze.

Nu mărim momentan prețurile, chiar dacă toate celelalte s-au scumpit. Un kilogram de făină era 1,9 lei când am deschis, în 2019, iar acum e 6 lei. Prețuri foarte mari și rămân la părerea că dincolo de criză se și profită un pic, e multă speculă. E o muncă permanentă să identificăm furnizorii corecți, cu produse de bună calitate și cu care să lucrăm pe termen lung”, susține antreprenoarea din Iași.

A treia locație „Bucate Alintate” va fi deschisă în Iași

Investiția totală în afacere ar ajunge la 60.000 de euro, după deschiderea noii locații, iar fondurile ar proveni în mare parte din surse proprii. Gabriela Ilie spune că sezonul evenimentelor a început deja, astfel că anul acesta au rezervări pentru candy baruri și torturi personalizate. Bugetul alocat pentru un candy bar este de câteva mii de lei.

„Avem rezervări și pentru anul acesta, dar mai mult în weekend. Anul 2022 a fost unul atipic pentru că s-au reportat multe evenimente din pandemie. Nunțile au cuprins și botezurile pentru că s-au întâmplat evenimente fericite în viața mirilor în cei 3 ani de pandemie.

Anul acesta, totul e mai organizat, nu mai avem solicitări pentru nunți joi, dar va fi un sezon plin de evenimente, cu siguranță. Au revenit în forță evenimentele corporate. De asemenea, cu tematică. Sunt petreceri de familie, dar și multe persoane organizează mese mici, în familie, unde au candy baruri, la restaurant, cu aceeași organizare ca în cazul unui eveniment mare”, mai spune Gabriela Ilie, fondatoarea „Bucate Alintate”, afacere de succes prezentată în edițiile BZI anterioare.

Gabriela Ilie: „Sunt nunți cu tematică Bridgerton, mai nou”

Antreprenoarea din Iași mai spune că mirii vor ca nunțile să fie cu tematică.

„Există persoane care se ocupă de organizarea de evenimente, acei wedding planner, dar care lasă puțin zona de desert deoparte sau care o includ în pachetul de la restaurante. Atunci, mirii vin la noi și aflăm ce își doresc. Sunt nunți cu tematică Bridgerton, mai nou, iar noi trebuie să ne adaptăm și facem ceva în zona aristocrată, cu decoruri care ne duc spre zona de bijuterii.

Punem flori comestibile, perle, flori, astfel încât tușa finală să fie una uniformă, pe tiparul anilor respectiv, 1800. Am avut, în acest weekend, un eveniment cu candy bar și nu reușeam să terminăm de amenajat candy barul pentru că erau invitați care făceau poze la prăjituri. Deci și acest colț este unul de atracție pentru invitații de la evenimente. Am avut tort cu tematică rock, cu Iron Maiden, decorat cu un vinil, iar toată nunta a fost în această tematică. Tortul nu este un simplu tort, deci tortul de nuntă trebuie să fie ceva pe sufletul mirilor și cu tematica evenimentului.

La noi, prăjiturile sunt proaspete, deci le pregătim în aceeași zi în care este evenimentul. Sunt și nunți cu tematică la fel ca nunțile din Italia, mai ales că la noi au început să se organizeze multe nunți în aer liber. Dar avem și nunți glamorous” , mai spune Gabriela Ilie, antreprenoarea din Iași.

O parte din antreprenorii din Iași au semnat contractele de finanțare în programul Start-Up Nation, ediția din 2022.

Pe de altă parte, antreprenoarea Gabriela Ilie susține că a treia locație „Bucate Alintate” va fi cu dulciuri produse cu ingrediente naturale.

Comentarii
Adauga un comentariu