Remedii naturiste

Aceste mici fructe au efecte garantate anticancer

Publicat: 21 mart. 2020

Afinele ne feresc de cancer! Indiferent dacă le consumi proaspete sau congelate, sub formă de pulbere, suc sau gem, afinele îți aduc multe avantaje.

Bogate în vitamina C și antioxidanți sub formă de flavonoide, aceste fructe sunt campioane în lupta împotriva îmbătrânirii. Se spune că proprietățile lor terapeutice acționează asupra diferitelor tulburări precum astmul, tulburările de micro-circulație, infecțiile tractului urinar, precum și probleme ale pielii, cum ar fi eczema.

Unele studii consideră că beneficiile afinelor pot avea, de asemenea, un impact asupra diabetului, memoriei și bolii Alzheimer, dar este nevoie de mai multă muncă pentru a confirma aceste efecte.

Între timp, iată cinci motive bune pentru a le consuma regulat:

Pentru proprietățile sale anti-cancer

Extractul de mure are o cantitate mare de antioxidanți capabili să inhibe creșterea anumitor celule canceroase. În plus, flavonoidele au un efect protector împotriva cancerului. Sunt necesare mai multe studii pentru a afla mai multe despre acest efect anti-cancer, însă proprietățile antioxidante ale afinelor sunt de necontestat.

Afinele ne feresc de cancer! Pentru a reduce riscul de supraponderabilitate

Flavonoidele ar limita, de asemenea, rezistența la insulină, permițând un control mai bun al glicemiei și modificând depozitarea grăsimii abdominale. Afinele scad vasoconstricția și astfel reduc tensiunea. Rezultat: risc mai mic de supraponderabilitate și boli cardiovasculare.

Pentru tratarea tulburărilor digestive

Acest fruct este cunoscut și pentru tratarea afecțiunilor digestive. Ar fi deosebit de eficiente atât împotriva diareei, cât și împotriva constipației, acționând ca un laxativ ușor.

Afinele ne feresc de cancer! Pentru a consolida sistemul imunitar

Printre elementele antioxidante prezente în afine este pterostilbena, un stimulent natural al sistemului imunitar care este foarte util în combaterea infecțiilor.

Pentru îmbunătățirea vederii de noapte

Niciun studiu științific nu a confirmat această virtute, dar se pare că în timpul celui de-al doilea război mondial, piloții englezi au scăpat de controlul germanilor consumând cantități mari de afine. Vederea lor de noapte ar fi fost mult mai bună datorită acestei tehnici.loading...

Adauga un comentariu