Prima pagină » National » Afirmații dure în cazul Roxanei, românca sfâșiată de rechin în Egipt: ”Am fost minţiţi!”

Afirmații dure în cazul Roxanei, românca sfâșiată de rechin în Egipt: ”Am fost minţiţi!”

05 iul. 2022, 13:32,
BZI.ro, în National

Turiștii care s-au întors aseară din stațiunea egipteană Hurgada, chiar cu aeronava în care trebuia să se afle și Roxana, femeia în vârstă de 44 de ani care a fost ucisă de rechin, mărturisesc că autoritățile locale au tratat incidentul ca pe un lucru banal.

Românii care s-au întors aseară în țară susțin că ar fi fost mințiți în legătură cu motivul pentru care plajele egiptene au fost închise. Toate acestea vin în condițiile în care o fetiță i-ar fi spus salvamarului că a văzut un rechin în apă, chiar cu puțin timp înainte de atacuri, însă acesta a râs de ea.

Acum, părinți Roxanei așteaptă îndurerați să afle când va fi adus în țară trupul fiicei lor. Femeia în vârstă de 44 de ani era din Suceava și lucra ca funcționar la ANAF. Iubea scufundările și se dusese pentru a treia oară în vacanță la Marea Roșie.

Egiptenii ar fi încercat să mușamalizeze tragedia

Turiștii români care s-au întors aseară în țară cu avionul în care trebuia să se afle și Roxana lansează acuzații dure. Mulți dintre ei susțin că autoritățile egiptene au încercat să mușamalizeze tragedia de pe malul Mării Roșii.

”Acolo nu se vorbește prea mult de chestia asta”, povestește un turist.

”Nu ne-au mai dat voie să mai mergem în apa, au spus ca e motorina, ulei în apă”, a mărturisit și o doamnă.

”Au securizat plajele, nu i-au mai lăsat pe oameni să intre pe plajă, în mare. Nu știam că atacă la mal, știam că sunt niște specii de rechini mici. Am făcut scufundări, am înotat in Marea Roșie, am făcut scufundări cu o zi înainte, scufundări la 30 de metri!”, a precizat un alt turist.

”N-am mai intrat la plajă! Nu ne-am speriat, a fost tragic dar nu a fost în zona noastră!”

”Chiar în ziua în care s-a întâmplat mersesem cu barca în larg, dar n-am văzut, erau acolo mai mulți români care au văzut, noi nu!”, mai povestesc oamenii.

O copilă a fost cea care a anunțat prezența unui rechin. Salvamarii doar s-au amuzat

Cea care ar fi anunțat prezența unui rechin chiar înainte de atac a fost o copilă. Cu taote că fata a făcut ce era mai bine, să anunțe ce a văzut, salvamarii doar ar fi râs de situație, crezând că în apă se află un delfin.

”Au vorbit toți în resort și au spus că a fost o fetiță care a spus că e un rechin, însă toți au luat-o în râs și au spus că e delfin”, a mărturisit un bărbat.

Roxana Donisan, în vârstă de 44 de ani, a plecat în Egipt cu o ofertă last minute unde urma să petreacă o vacanță minunată timp de două săptămâni. Prietenii și apropiații româncei știau de pasiunea acesteia pentru călătorii și scufundări. Chiar şi pe birou avea un afiș cu adâncurile Mării Roșii.

Roxana a plecat în vacanță singură. Suferea că nu are pe nimeni

”Foarte mult i-a plăcut apa. Azi trebuia să se întoarcă și ieri, duminică, s-a dus să facă ultimul înot. Am văzut la televizor și mi-a sărit inima din loc! Duminică s-a dus la ultimul înot și s-a dus la moarte! Suferea grozav că nu are pe nimeni, că nu o iubește nimeni și a plecat plângând. Așa ne-am despărțit”, a povestit mama Roxanei, potrivit jurnaliștilor de la Antena 3.

”Din momentul în care a venit poliția la ușă să ne ceară date personale, nu a trecut un sfert de oră și m-a sunat consulul din Egipt care a pus ștampila că e vorba de fata noastră”, a povestit cu lacrimi în ochi și tatăl Roxanei.

Rechinul care a atacat face parte din specia Mako, una foarte agresivă. De obicei, trăieşte în larg şi rar îşi face apariţia în zona costieră. Acum însă, exemplarele ar fi fost atrase la mal de cadavrele unor oi, purtate de curenţi, în urma unui nauvragiu produs acum o lună, între Egipt şi Sudan.

Comentarii
  • Ioana Loredana

    Stie cineva, in Marea Neagra sunt rechini ? Ca in tipsendtrix nu am nici eu pe nimeni.

  • Ioana, mamă dragă, sunt și în Marea Neagră, dar sunt mai mici, și se ”zice” că nu ar ataca oamenii, dar………..cine știe!!! Dacă nici tu nu ai pe nimeni, n-are importanță, rechinii atacă în egală măsură și băieți și fete. Deci nu cumpăra și tu bilete ”last minute”, că s-ar putea să fie ultima clipă a vieții tale, în plus mai sunt și minele de la ruși care s-au rătăcit pe litoral, ajungând până pe plajele din Bulgaria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *