Actualitate

Agenția Europeană a Medicamentului a decis! Vaccinul de la AstraZeneca este sigur și eficient – VIDEO

Publicat: 18 mart. 2021
Vaccin anti-COVID-19 AstraZeneca
Vaccin anti-COVID-19 AstraZeneca

Joi, 18 martie 2021, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a decis că vaccinul de la AstraZeneca este sigur și eficient în lupta cu virusul SARS-CoV-2.

Ca urmare a cazurilor de tromboze semnalate la unele persoane vaccinate cu serul de la AstraZeneca, mai multe țări ale Uniunii Europene au suspendat imunizarea cu acest ser. Cu toate acestea, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că beneficiile vaccinului dezvoltat de laboratorul suedez-britanic AstraZeneca sunt mai mari decât riscurile.

Emer Cooke, directorul EMA, a declarat:

„Este un vaccin sigur. Beneficiile vaccinului AstraZeneca depășesc riscurile. Nu este asociat cu o creștere a riscului general de evenimente tromboembolice sau cheaguri de sânge, adaugă ea, dar ”nu putem exclude definitiv o legătură între cheaguri și vaccin”

Agenția va continua să studieze posibile legături între rarele evenimente trombotice și vaccin.

În plus, EMA a informat că va actualiza ghidul, pentru a include o explicație în prospect cu privire la potențialul risc.

”Aceste informații ar trebui să fie furnizate cadrelor medicale și publicului… (Împreună cu) semnele și simptomele, astfel încât să poată fi luate măsuri în timp util pentru a atenua aceste riscuri.”

Înainte de alte studii, schimbarea prospectului este o acțiune suficientă, afirmă Sabine Strauss, președinta Comisiei pentru siguranța medicamentelor.

Aproximativ cincisprezece țări, inclusiv Germania, Franța și Italia, au raportat posibile reacții adverse, cum ar fi tulburări de sângerare și cheaguri de sânge, după vaccinarea cu serul de la AstraZeneca. Astfel că, au suspendat utilizarea acestui vaccin ca măsură de precauție.

Adauga un comentariu