Titlurile zilei

Agentul imobiliar Radu Gorgan ridică un bloc de locuințe colective în zona CUG! Arhitecții au avizat investiția patronului de la Global Intermed. Specialist: „Dacă se respectă proiectul, trebuie să vină cu bani de acasă”

Publicat: 29 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Agentul imobiliar Radu Gorgan ridică un bloc de locuințe colective în zona CUG Arhitecții au avizat investiția patronului de la Global Intermed. Specialist Dacă se respectă proiectul trebuie să vină cu bani de acasă
Agentul Radu Gorgan forțează un proiect imobiliar în CUG

Agenții imobiliari investesc în proiecte rezidențiale. Radu Gorgan, patronul firmei Global Intermed SRL, a primit avizul de oportunitate pentru construirea unui bloc de locuințe colective pe Aleea Tudor Neculai. Nu este prima oară când zona este urmărită de afaceriști

Noi investiții imobiliare sunt anunțate în zona CUG din municipiul Iași, mai precis pe Aleea Tudor Neculai, nr. 44. Unul dintre cei mai vechi agenți imobiliari din Iași inițiază un Plan Urbanistic Zonal (PUZ), pentru construirea unui bloc de locuințe colective. Este vorba despre Radu Gorgan, patronul agenției Global Intermed SRL, înființată în 1994. Recent, afaceristul a depus proiectul la Primărie Iași pentru obținerea avizului de oportunitate. Astfel, inițiativa a fost inclusă pe ordinea de zi a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritorului și Urbanism (CTATU). Într-un final, proiectul a fost avizat. De precizat că regimul de înălțime maxim admis în zonă este de P+4. Mai mult, sunt probleme și cu stabilitatea amplasamentului, fiind în zonă de versant.

„Dacă se respectă proiectul, trebuie să vină cu bani de acasă, nu va face profit. Acolo trebuie piloți forați, costurile sunt mari, nu știu ce ar putea să scoată, e complicat în zonă”, spun specialiștii în imobiliare.

Omul de afaceri a avut alte proiecte imobiliare în comuna Miroslava

Pe Aleea Tudor Neculai, investitorul are la dispoziție o suprafață de teren de aproape 1.500 de metri pătrați. Până la stadiul de autorizare, proiectul mai are nevoie de avizul comisiei de urbanism formată din consilieri locali, dar și aprobarea Consiliulu Local. Reporterii „BZI” l-au apelat telefonic pe agentul imobiliar, dar acesta nu a răspuns pentru a oferi detalii despre oportunitatea construcției în zonă. Afaceristul este cunoscut și pentru o serie de investiții realizate în comuna Miroslava, județul Iași. A construit un complex format din mai multe case. În edițiile trecute ale „BZI” a fost prezentat cazul unei femei în vârstă de 75 de ani, folosită ca paravan în cazul unor investiții din comuna Miroslava.

Afacerea cu agenția se află în scădere

Conform ultimelor date financiare, societatea condusă de Radu Gorgan se află într-un ușor declin. În 2020, cifra de afaceri a fost de 637.657 de lei, o scădere de 50 la sută față de anul anterior. În cea ce privește profitul, a depășit cu puțin nivelul de 300.000 de lei. Datoriile sunt de 468.011 lei. În firma cu sediul pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt au fost declarați pentru angajați.

„Agenția imobiliară Global Intermed este specializată în realizarea tranzacțiilor de vânzare, cumpărare, închiriere de apartamente, case, vile, terenuri, spații birouri, spații comerciale și de depozitare. 1994 este anul înființării agenției imobiliare Global Intermed și al realizării primelor afaceri în România. Din 1999, tranzacționând pe o piață a proprietăților imobiliare dinamică și cu cerințe crescânde, am devenit unul din cei mai importanți operatori în piața imobiliară din regiunea de Nord-Est a României”, se arată în descrierea afacerii.

În zona CUG au fost anunțate investiții imobiliare, blocuri cu regim mare de înălțime

Nu departe de amplasamentul lui Radu Gorgan anunță investiții și dezvoltatorul Claudiu Constantin Adumitroaei. Pe strada Hlincea, chiar lângă Școala Gimnazială nr. 42 „Nicolae Iorga”, deține un teren cu o suprafață de 2.855 de metri pătrați. Conform PUZ, Claudiu Adumitroaei poate construi un bloc de locuințe colective cu regimul de înălțime 2S+P+8. Procentul de ocupare a terenului este de 40 la sută, coeficient de utilizare a terenului de 3,5, cu spații pe verzi pe 40 la sută din suprafața totală a terenului. De precizat că proiectul presupune și desființarea unui loc de joacă de copii, revendicat de fostul proprietar al terenului. Inițial, în familia Adumitroaei, proiectele imobiliare erau inițiate de Constantin și Claudia Adumitroaei, părinții investitorului de pe strada Hlincea.

Aceștia au făcut bani și după ce au lucrat mai mulți ani în construcții, în Italia. Claudiu Adumitroaei deține mai multe societăți: Adamant Invest SRL, Adamant Properties SRL și Adamant Development SRL. În 2018, părinții lui Claudiu Adumitroaei au inițiat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru un teren de aproape 3.000 de metri pătrați situat pe șoseaua Nicolina, nr.60. A fost achiziționat în 1998 și 2015, fiind vorba de două parcele. Conform documentației, beneficiarul intenționa să ridice două blocuri de locuințe colective, spații comerciale și birouri, regimul de înălțime propus fiind de 2S+P+11E, fără să depășească 40 de metri.

Adauga un comentariu