Actualitate

Aglomerația permanentă din spitalele suport COVID-19 poate avea efecte negative asupra stării pacienților internați! Avertismentul dur al medicilor ieșeni: „O altă infecție la aparatul superior nu ar duce la un prognostic favorabil”

Publicat: 25 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Aglomerația permanentă din spitalele suport COVID-19 poate avea efecte negative asupra stării pacienților internați Avertismentul dur al medicilor ieșeni O altă infecție la aparatul superior nu ar duce la un prognostic favorabil
Efectele aglomerației din spitalele suport COVID-19 sunt din ce în ce mai vizibile, iar medicii privescîngrijorați către viitor și speră că acest lucru nu va afecta starea pacienților

Aglomerația din spitalele suport COVID-19 din Iași nu mai permite angajaților să facă dezinfecție. Fluxul mare și permanent de pacienți îngreunează activitatea medicilor și nu mai oferă posibilitatea de a se dezinfecta saloanele. Prof. dr. Carmen Dorobăț își manifestă îngrijorarea și spune că, din cauza bacteriilor cumulate, pacienții cu coronavirus ar mai putea contacta o infecție la aparatul respirator superior

Numărul de ieșeni diagnosticați cu COVID-19 crește de la zi la zi. Numai ieri, la Iași, au fost depistate 71 de cazuri noi de infecție cu coronavirus. Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, prof. dr. Carmen Dorobăț, spune că spitalele suport COVID-19 lucrează în continuare la capacitate maximă. Totodată, medicul infecționist ieșean și-a manifestat îngrijorarea cu privire la imposibilitatea de a dezinfecta saloanele spitalului din cauza fluxului mare și permanent de cazuri noi. Acest aspect, așa cum spune prof. dr. Carmen Dorobăț, ar putea avea repercusiuni considerabile asupra stării de sănătate a pacienților cu coronavirus internați în spital pentru tratament specific.

Efectele aglomerației din spitalele suport COVID-19 sunt din ce în ce mai vizibile. Medicii privesc cu îngrijorare

Aglomerația permanentă din spitalele suport COVID-19 din Iași poate avea efecte negative grave asupra stării pacienților internați. Așa cum spune prof. dr. Carmen Dorobăț, din cauza fluxului mare de pacienți, nu există timpul suficient pentru dezinfectarea saloanelor, motiv pentru care bolnavii ar putea avea de suferit.

„Ne-am dori să lucrăm mai relaxați ca nivel de paturi libere, dar în special în ceea ce privește dezinfectarea. Locul în care a stat un pacient este dezinfectat. Până acum am avut această posibilitate, dar nu am mai dezinfectat pavilioanele într-un ritm eficient. Vorbesc despre un ritm care nu permite acumularea pe suprafețe de germeni bacterieni. O infecție la aparatul superior, cumulată cu infecția cu COVID-19, nu ar duce la un prognostic favorabil”, spune prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Iașul ocupă locul 2 pe țară ca număr de îmbolnăviri, iar cazurile devin din ce în ce mai dificil de tratat pentru medici

Ieri, Iașul a mai urcat un loc în clasamentul făcut la nivel național ca număr de îmbolnăviri cu COVID-19. După București, cu 140 de cazuri noi, Iașul a înregistrat 71. În ziua de duminică, Iașul era pe locul 2 după Prahova și București. Managerii unităților medicale suport COVID-19 spun că nu numai numărul de pacienți este în creștere, ci și numărul de cazuri grave.

„Ne este greu să manageriem locurile libere sau mai ales a celor care necesită administrare de oxigen, mă refer la pacienții dependenți de oxigen. Avem din ce în ce mai mulți pacienți care au nevoie de suport de oxigen”, mai spune prof. dr. Carmen Dorobăț.

Toate paturile de la secția de Terapie Intensivă de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași sunt ocupate. Nouă pacienți diagnosticați cu COVID-19 și care suferă și de alte comorbidități se zbat între viață și moarte.

Carmen Cumpăt, managerul Spitalului de Recuperare: „Am avut 4 pacienți asimptomatici care au fost transferați de urgență la Terapie Intensivă

Nici la Spitalul Clinic de Recuperare din Iași, unitate medicală suport COVID-19, situația nu este mai relaxată. Chiar dacă la acest spital sunt internați numai pacienți cu forme ușoare și medii, cadrele medicale se confruntă cu situații din ce în ce mai dificile.

„Este un flux mare de pacienți. Când doi pacienți sunt externați, alți doi se internează și tot așa. Totodată, am avut patru pacienți care au fost internați cu forme ușoare ale infecției de coronavirus, iar starea lor s-a agravat. Aceștia au fost transferați de urgență la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași direct în secția de Terapie Intensivă. Deși premisele nu arătau că ar fi predispuși la complicarea simptomatologiei, aceștia au avut nevoie de transfer la Terapie Intensivă. Noi internăm doar pacienți asimptomatici și cu forme ușoare”, spune Carmen Cumpăt, managerul Spitalului de Recuperare din Iași.

Adauga un comentariu