Local

Aglomerație în Iași, în prima zi de școală! – VIDEO / FOTO

Publicat: 14 sept. 2020
Aglomerație în Iași în prima zi de școală - VIDEO  FOTO
Aglomerație în Iași, în prima zi de școală

Prima zi de școală afectează serios circulația din Iași. Principalele străzi din oraș au fost extrem de aglomerate. Cozi de mașini s-au format în principalele intersecții din oraș.

Aglomerație în Iași, în prima zi de școală!

În Podu Roș, oamenii au fost nevoiți să stea minute bune pentru a trece de intersecție. La fața loculu iau fost trimiși mai mulți polițiști de la Rutieră, însă chiar și în aceste condiții s-au format cozi de mașini.

Astăzi, are loc deschiderea anului școlar 2020-2021. Aceasta se va face în condiții speciale: nu sunt organizate ceremonii oficiale, părinții nu pot aduce flori profesorilor și nu au voie să intre în sala de clasă. În județul Iași sunt 602 școli cu personalitate juridică. Din acestea sunt 353 de școli cuprinse în scenariul verde (59,63 la sută), alte 242 de școli sunt în scenariul galben (39,86 la sută), iar 7 școli (toate din comuna Bivolari) sunt în scenariul roșu (1,16 la sută). De asemenea, tot de astăzi, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” este prima instituție de învățământ superior din oraș care deschide noul an academic

Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files. GALERIE FOTO. Imaginile dezastrului, după cutremurele din Turcia. Clădiri rase de pe fața Pământului, oameni sub dărâmături
GALERIE FOTO. Imaginile dezastrului, după cutremurele din Turcia. Clădiri rase de pe fața Pământului, oameni...

Fără flori sau atenții! Ca părinte și elev, la deschiderea pentru anul școlar 2020-2021, în școli și licee din Iași, de astăzi, 14 septembrie, sunt o serie de reguli speciale ce trebuie să fie respectate. Astfel, nu sunt organizate ceremonii oficiale, părinții nu pot aduce flori profesorilor și nu au voie să intre în sala de clasă. În județul Iași sunt 602 școli cu personalitate juridică. Din acestea sunt 353 de școli cuprinse în scenariul verde (59,63 la sută), alte 242 de școli sunt în scenariul galben (39,86 la sută), iar 7 școli (toate din comuna Bivolari) sunt în scenariul roșu (1,16 la sută). De asemenea, tot de astăzi, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” este prima instituție de învățământ superior din oraș care deschide noul an academic.

Scenariile complete pentru începerea anului școlar 2020-2021. Iată decizia completă a CJSU

Comitetul Județean pentru Stuații de Urgență (CJSU) Iași a stabilit câte un scenariu în parte pentru fiecare unitate școlară din județul Iași. În baza datelor oferite de Ministerul Sănătății, în funcție de rata de infecție, în județ sunt o zonă roșie la Bivolari (cursuri exclusiv on-line), zone galbene în municipiul Iași și localitățile: Bârnova, Ciurea, Mircești, Lețcani, Miroslava, Popricani, Rediu, Schitu Duca, Șipote, Tomești, Ungheni, Valea Lupului (cursuri și on-line, și clasice), iar restul școlilor din județ vor aplica scenariul verde (cursuri clasice). Scenariile galbene și verzi se vor aplica în toate unitățile de învățământ cu personalitate juridică din întreg județul și doar într-o localitate va fi aplicat scenariul roșu.

În perioada 7-30 septembrie vor avea loc vizite de consiliere și monitorizare a școlilor din județul Iași

În acest context, având în vedere prevederile Ordinului comun nr. 5487/1494/2020 din 31 august 2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul școlilor și liceelor, în perioada 7-30 septembrie vor avea loc vizite de consiliere și monitorizare.

„Demersul comun al tuturor acestor instituții are ca principal scop găsirea celor mai bune soluții pentru ca școlile să poată primi elevii în condiții de siguranță, respectând normele stabilite de Ministerul Sănătății, dar și particularitățile fiecărei unități de învățământ în parte. Apreciind efortul constant al școlilor de a face față provocării unui «an școlar altfel», aceste întâlniri vor avea în vedere modalitățile de organizare a colectivelor școlare, configurarea programului, adaptarea spațiilor de a învățare, identificarea circuitelor de acces în școală, mijloacele prin care se va asigura protecția sanitară a copiilor și a cadrelor didactice”, a menționat prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș, inspector general.
Adauga un comentariu