Sfatul medicului

Ai cosuri pe fund? Iata cum sa scapi de ele

Publicat: 14 iun. 2013
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ai cosuri pe fund Iata cum sa scapi de ele
7

Acneea de pe corp, fie ca e pe fund, pe spate, pe coapse, etc., are aceeasi cauza ca si cea de pe fata: excesul de sebum si celulele moarte formeaza un „dop” care astupa porii, iar cand se mai adauga si bacteriile de pe piele se produc mici inflamatii.

De ce ai cosuri pe fund si nu ai pe fata? Pentru ca în aceasta zona transpiratia nu se poate evapora si contribuie la formarea acelui „dop”. In plus, contactul permanent cu lenjeria sau cu pantalonii poate irita pielea.

Cum scapi de cosurile de pe fund
Trebuie sa aplici aceleasi reguli ca si în cazul acneei de pe fata. Iata care sunt acestea:

1. Pielea se curata de doua ori pe zi cu un gel de dus cat mai bland, care sa nu contina iritanti. Sunt interzise sapunurile solide.Dupa dus, sterge pielea de pe fese prin tamponare cu un prosop curat.

2. Nu ai voie sa folosesti scrub. In ciuda miturilor, scrubul nu te scapa de cosuri. El nu face decat sa irite pielea, iar pielea iritata produce mai mult sebum, deci creste riscul ca porii sa se blocheze.

3. Nu ai voie sa folosesti produse cu alcool. Orice ar scrie pe eticheta, lotiunile tonice cu alcool nu vindeca acneea. Sunt iritante, deci au acelasi efect ca si scrubul.

4 tratamente pentru cosuri. Vezi care ti se potriveste!

4. Aplica o data pe zi, pe pielea curata, un produs exfoliant chimic, adica o crema care sa contina acid salicilic. Acesta elimina celulele moarte, aflate atat la suprafata pielii, cat si în interiorul porilor. In plus, acidul salicilic este si un bun antibacterian. El apare pe lista de ingrediente a produselor cosmetice sub numele de BHA.

5. Tot o data pe zi trebuie sa aplici un produs cu benzoyl peroxid, de exemplu Brevoxyl. Aceasta substanta este un antibacterian puternic care patrunde în pori si elimina bacteriile, prevenind inflamatia.

6. Cauta sa nu spargi cosurile. Oricat de tentant ar fi, e mai bine sa le lasi sa treaca de la sine. Pe langa faptul ca irita pielea, atunci cand spargi un cos nu faci decat sa împrastii infectia si exista riscul sa ramai cu cicatrice.

7. De cate ori mergi la plaja, aplica pe fund o crema cu factor de protectie cat mai mare. Zonele cu acnee trebuie protejate de razele UV. Evident, solarul este interzis!

 

Adauga un comentariu