Lifestyle

Ai hipertensiune arterială? Ce alimente ajută la normalizarea acesteia

Publicat: 10 dec. 2020

Nu toată lumea se poate lăuda cu o presiune stabilă. Schimbările sale bruște sunt, din păcate, comune pentru mulți. Desigur, mâncarea nu este un panaceu 100%, aveți nevoie de consultația unui medic. Dar vă puteți sprijini corpul cu unele fructe și legume. Și anume acele alimente care conțin potasiu. Este important să le includeți în dietă pentru a reduce tensiunea arterială crescută. De exemplu, kiwi este foarte bun în această privință .

Orice conține potasiu ajută la echilibrarea presiunii. Dar dacă vorbim deja despre hipertensiune, atunci nu totul este atât de simplu, iar cantitatea de potasiu trebuie să fie mare pentru excreția de sare. Doar fructele singure nu vor face față. Este mai bine să introduceți aceste alimente în dietă înainte de hipertensiune. Dar chiar și în timpul acestuia trebuie să le consumați, reducând în continuare cantitatea de sare din dietă .

De ce este important potasiul pentru tensiunea arterială stabilă?

Potasiul scade tensiunea arterială, potrivit unui studiu al American Heart Association . Încetinește efectele negative ale sodiului în sânge și ameliorează tensiunea din pereții vaselor de sânge. Nu există o doză specifică pentru cât de mult să consumați următoarele alimente. La urma urmei, acesta nu este un medicament. Și nu ar trebui să mâncați excesiv cu ei, astfel încât să nu existe probleme cu tractul gastro-intestinal.

Ce alimente vor ajuta la reducerea / stabilizarea tensiunii arteriale

  • Banane
  • Avocado
  • kiwi
  • Stafide
  • Caise uscate
  • Prune uscate
  • Ciuperci uscate
  • Leguminoase
  • Alge
  • Spanac
  • Usturoi

Separat, trebuie spus despre verdeață (spanac) și sfeclă . Ele ajută organismul să producă oxid nitric. Și ajută la relaxarea arterelor și la normalizarea tensiunii arteriale.

 

Tags:




Adauga un comentariu