Magazin

Ai nasul infundat? Iata 12 remedii naturale

Publicat: 21 nov. 2013
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ai nasul infundat Iata 12 remedii naturale
1

In aceasta perioada, cand virusurile isi fac de cap, un nas infundat este o problema destul de des intalnita.

Congestia nazala, asa cum mai este cunoscuta aceasta inflamatie, este cauzata de o raceala sau gripa si te impiedica sa respiri normal, uneori fiind insotita si de dureri musculare, tuse si dureri in gat.

Pana sa apuci sa te tratezi medicamentos, iti propunem 12 remedii naturale, simple si la indemana oricui.

1. Inhaleaza vapori de apa
Un remediu foarte simplu pentru desfundarea nasului presupune inhalarea vaporilor de apa. Pur si simplu fierbe intr-un vas putina apa si apleaca-te deasupra lui. Pune-ti pe cap un prosop pentru a creste eficienta acestui remediu si a nu lasa vaporii sa se piarda.

2. Inhaleaza vapori de eucalipt
Toarna intr-un vas apa si da in clocot. Cand fierbe, adauga trei picaturi de ulei esential de eucalipt si stai cu nasul in aburi timp de cateva minute. Iti vei desfunda nasul cat ai clipi.

3. Bea ceai de lamaie
Un tratament natural impotriva congestiei nazale este sa bei ceai de lamaie fierbinte. Te va ajuta sa iti eliberezi nasul de nesuferitele mucozitati.

4. Trateaza-te cu mirosul de ceapa
Ai nevoie de o ceapa (poti pune si usturoi sau hrean) pe care sa o zdrobesti pe o farfurie. Apoi respira pentru o perioada cat mai lunga de timp tinand ceapa in dreptul nasului. Chiar daca nu este o metoda placuta, isi va face efectul rapid si tu vei obtine un nas desfundat.

5. Gargara cu apa sarata
Timp de cateva ori pe zi, de obicei dimineata si seara, fa o gargara cu apa calduta in care ai adaugat putina sare. La o ceasca de apa, pune jumatate de lingura de sare si amesteca bine.

6. Dus fierbinte
Dupa ce ai facut un dus fierbite, asaza un prosopel rece deasupra nasului infundat. Ajuta la calmarea iritatiei si la desfundarea usoara a nasului.

7. Picaturi de apa cu sare
La fel ca in cazul gargarei, dar in apa normala, neincalzita, adauga putin sare. Apoi, cu o pipeta, ia o picatura din acest amestec si pune-o intr-o nara. Respira pe gura pentru a nu te ineca. Dupa ce nu mai simti picatura in nas, repeta procesul la cealalta nara.

8. Picaturi din ceai de galbenele
Seara, inainte de culcare, dupa ce ti-ai preparat un ceai de galbenele, ia doua lungurite din el si amesteca-le cu o jumatate de lingurita din zeama unei lamai. Pune cateva picaturi in nas timp de cateva zile.

9. Comprese cu apa calda
Uda un prosop cu apa fierbinte, intinde-te si pune compresa peste nas. Ai grija sa nu te oparesti si, in acelasi timp, sa iti lasi narile libere. Cand prosopul se raceste, repeta procesul. Dupa cateva astfel de comprese, vei resimti si beneficiile.

10. Consuma mancaruri picante
Chili, hreanul, ghimbirul sau usturoiul ajuta si ele la desfundarea nasului infundat. Daca sinusurile tale sunt congestionate, poti sa mananci o ciorba fierbinte cu un ardei iute. Apoi se recomanda sa bei multa apa.

11. Ceai indulcit cu miere
Pe perioada cat esti in suferinta, ai grija sa bei cel putin un ceai pe zi in care ai dizolvat o lingura de miere.

12. Inhaleaza aroma uleiului esential de menta
Alaturi de otetul de mere, uleiul esential de menta te ajuta sa scapi de congestia nazala. Din putin tifon, fa-ti o compresa pe care sa o imbibi in ulei esential de menta. Inhaleaza aroma si repeta acest procedeu de cateva ori pe zi, dimineata si seara.

Sursa: ele.ro

Adauga un comentariu