Îţi propunem o reţetă inedită de clătite preparate cu lapte de soia, în locul celui normal. Nu doar că sunt de post, dar vei vedea că au o aromă aparte. Se prepară rapid şi pot fi servite cu ciocolată, fructe sau dulceaţă, la alegere.
Ingrediente:
- 200 g făină
3 linguri zahăr (brun, de preferat)
1 linguriţă praf de copt
1 lingură ulei
2 fiole esenţă de vanilie
375 ml lapte de soia
Mod de preparare:
Exact ca la clătitele obişnuite, se amestecă toate ingredientele, treptat, într-un bol mare, cu ajutorul unui tel sau al unui mixer, notează retete.unica.ro. Încinge uleiul în tigaie, la foc mediu spre mare şi apoi apucă-te de făcut, pe rând, clătitele. (Dacă pui 3 linguri de aluat la fiecare clătită în parte, îţi vor ieşi, în total, aproximativ 15 bucăţi).
Prăjeşte fiecare clătită 1-2 minute pe prima parte, apoi încă un minut pe cealaltă parte. Clătitele de post se servesc cu gem, dulceaţă, unt de arahide, cremă de ciocolată.