National

Ai primit un telefon de la 0374429900? Cine te-a căutat și de ce

Publicat: 10 sept. 2021
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Ai primit un telefon de la 0374429900 Cine te-a căutat și de ce
Multe firme aleg să-și racoleze clienții sunând de pe numere

Din ce în ce mai multe persoane se plâng de faptul că sunt sunați insistent de numere necunoscute și nu știu cum să procedeze în asemenea cazuri de frică să nu fie păcăliți.

Unul dintre numerele de telefon de la care multă lume este apelată este 0374429900.

Teama legată de aceste numere de telefon necunoscute a apărut după ce lumea a auzit despre posibilitatea de afi fraudat prin metoda „wangiri“.

Numele provine din japoneză, unde înseamnă „sună o dată și închide”. Practic, această infracțiune presupune să fii sunat de pe numere internaționale cu supra-taxare, adică apeluri „bulk“ către numere aleatoare. Cei care cad în plasă și răspund sau sună înapoi li se solicită să rămână cât mai mult timp conectați în convorbire, costurile regăsindu-se ulterior pe factură.

Aceste apeluri în masă sunt făcute cu ajutorul unor programe care automatizează procesul. Uneori, cei apelați aud reclame la diferite produse și servicii, fiind îndemnați să sune înapoi.

apel de pe număr necunoscut

Ai primit un telefon de la 0374429900: Poți să răspunzi sau nu?

Persoanele care au fost sunate de la numărul de telefon 0374429900 susțin că acesta ar aparține unei firme care face sondaje de opinie. În ceea ce privește sondajul acesta diferă de la o persoană la alta.

Potrivit ANCOM (Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii), numărul de telefon 0372406900 este un număr de telefonie fixă. Telefonul 0372406900 aparține rețelei Vodafone, iar acest număr nu este portat în altă rețea. Numărul nu a fost raportat ca fiind periculos.

apel de pe număr necunoscut

„Am fost sunat de acest număr, iar când am răspuns nu s-a auzit nimic decât un foșnet. Pe urmă m-au sunat din nou și mi-au spus că fac nu știu ce sondaj de opinie și mi-au cerut datele persoanele. Mie, sincer, mi s-au părut niște escroci! Cred că mai bine nu răspundeți dacă sunteți apelați de acest număr“, a spus una dintre persoanele sunate de pe numărul de telefon 0374429900.

Alte persoane au spus că au fost sunate de pe acest număr de telefon și li s-a comunicat că ar fi vorba despre „un sondaj cu privire la țigările electronice“. Altor persoane care au răspuns la telefon când au fost sunați de pe numărul 0374429900 au spus că li s-a zis că ar fi vorba despre un sondaj de opinie pentru Orange.

Alt număr de telefon necunoscut de pe care puteți fi sunați este 0314137830. Pentru a fi sigur că nu vei fi sunat de vreun astfel de număr de telefon poți bloca aceste numere.

apel de pe număr necunoscut

Avertisment din partea ANCOM privind numerele necunoscute

Teama de a răspunde la numere pe care nu le cunoașteți sau de a suna înapoi a apărut după ce din ce în ce mai multe persoane s-au plâns de faptul că au primit facturi uriașe de la firmele de telefonie mobilă din cauza acestor numere de telefon.

ANCOM avertizează utilizatorii de telefon, fie fix sau mobil, cum să procedeze în cazul în care au fost apelați de numere necunoscute din străinătate. Principalele țări de unde vin aceste apeluri necunoscute care vă pot crește considerabil factura sunt Albania (+355), Burundi (+257), Malawi (+265), Maroc (+212), Nigeria (+234), Tunisia (+216), Belarus (+375), Pakistan ( +92) sau Estonia (+372).

Reprezentanții ANCOM spun că în asemenea cazuri este foarte important să nu sunați înapoi. Dacă sunați înapoi există riscul să accesați niște servicii cu suprataxă. Dacă apelați, puteți rămâne fără credit sau, dacă aveți abonament, să înregistrați costuri suplimentare. Dacă totuși ați făcut această greșeală și v-ați trezit cu o facutră foarte mare este indicat să vă adresați Poliției care va ancheta posibila fraudă.

 

apel de pe număr necunoscut

Comentarii
  • Am fost sunat de pe acest numar, si o doamna mi-a zis, ca e de la Digi si dureaza numai 5 minute sa faca un sondaj. Am raspuns la niste intrebari, si dupa un timp m-a intrebat, la ce retele de mobil apartine numarul meu. Am zis, ca nu inteleg intrebarea. Pai, zic eu, atunci nu de la Digi sunteti? Liniste 5 secude. Ba da, zice ea. Si am zis ca nu mai am timp pt asa ceva. Si ieri m-a sunat, si astazi, dar nu mai raspund la nimeni daca nu cunosc numarul.

  • Am fost sunat si eu.tot sondaje.despre cata incredere am in justitia din Romania
    .despre ce studii am..daca locuiesc in zona rurala sau urbana..cati adulti locuim in casa..si alte

Adauga un comentariu