Eveniment-Social

„Aida” pe operaiasi.ro! la cererea publicului, va fi redifuzată înregistrarea grandiosului spectacol „Aida”, de Giuseppe Verdi

Publicat: 05 iun. 2020
Opera Națională Română Iași anunță ultimele transmisiuni online
Opera Națională Română Iași

Iubitorii operei au posibilitatea de a urmări gratuit astăzi, de la ora 18:30, o reprezentaţie de succes din repertoriul Operei Naţionale Române Iași. Pe site-ul www.operaiasi.ro, la cererea publicului, va fi redifuzată înregistrarea grandiosului spectacol „Aida”, de Giuseppe Verdi, jucat pe 27 februarie în acest an. Interpretează soliștii Simona Titieanu (Aida), James Lee (Radames), Ezgi Karakaya (Amneris), Andrei Yvan (Ramfis), Ventseslav Anastasov (Amonasro), Ivan Dikusar (Regele Egiptului), Andreea Ghidu (Marea Preoteasă), Olivian Andrișoae (Mesagerul), alături de Orchestra, Corul și Baletul Operei Naţionale Române Iași. Conducerea muzicală a reprezentaţiei care a adus pe scenă peste 200 de artiști este asigurată de Alessandro Cedrone, regia de Andras Kurty, iar Manuel Giugula este dirijorul Corului.

Operă în patru acte, capodopera verdiană „Aida” a avut premiera mondială pe 24 decembrie 1871, la Cairo, când s-a inaugurat primul teatru muzical din capitala Egiptului, cu prilejul sărbătoririi încheierii lucrărilor canalului Suez.
În această săptămână, Opera ieșeană va mai transmite un spectacol pe site-ul instituţiei. Duminică, tot de la ora 18:30, va putea fi urmărită ediţia din 2019 a Galei Operelor Naţionale.

Adauga un comentariu