Actualitate

Al doilea pacient, testat pozitiv cu Covid-19 a fost transferat la un spital din Germania

Publicat: 20 nov. 2020
Medici in combinezoane impotriva coronavirus
Medici in combinezoane impotriva coronavirus

Un bărbat diagnosticat cu COVID-19, internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu, a fost transferat în străinătate, la solicitarea familiei, fiind primul caz de acest fel din acest spital, a precizat directorul medical al spitalului, medicul Florin Grosu.

Al doilea pacient cu COVID-19, în stare gravă, a fost transferat de pe Secţia ATI din Spitalul Militar de Urgenţă din Sibiu, într-un spital din Germania, a declarat vineri, 20 noiembrie 2020, purtătorul de cuvânt al spitalului, plt. maj. Iancu-Paul Pereanu. Și acest transfer s-a făcut tot la solicitarea familiei.

Primul transfer a fost efectuat vineri dimineață, cu o cursă charter.

„Am avut o solicitare de transfer în străinătate. (Pacientul n.r.) a fost transferat în condiţii de siguranţă, asigurat medical, la solicitarea familiei”, a explicat Florin Grosu.

Purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internaţional din Sibiu, Alexandra Păcurar, a confirmat că un bolnav a fost transferat din Sibiu în Germania, cu un charter privat.

„Confirmăm că am avut un zbor ambulanţă în data de 18.11.2020 care a preluat un pasager cu ţara de destinaţie Germania”, a spus Alexandra Păcurar.

Judeţul Sibiu înregistrează o rată a infectării de 9,01 la mia de locuitori în ultimele 14 zile, în creştere uşoară faţă de ziua precedentă când rata a fost de 9 la mia de locuitori, potrivit raportării transmise, joi, de Grupul de Comunicare Strategică.

Morții de coronavirus, depozitați în containere la Sibiu

Morții de coronavirus sunt depozitați în containere la Sibiu pentru că morgile nu mai au locuri. Un al doilea container pentru trupurile pacienților decedați de coronavirus a fost adus la Spitalul Județean din Sibiu.

Primul container nu a putut fi pus în funcțiune, deoarece nicio firmă nu a vrut să intre în curtea unității pentru a monta instalația de climatizare.

Noul container adus la Spitalul Județean din Sibiu are o capacitate de 12 locuri.

„Un al doilea container care deservește morga Spitalului Județean de Urgență din Sibiu a fost instalat. Acesta are o capacitate de 12 locuri și, spre deosebire de cel anterior, are și instalație de răcire”, a declarat Decebal Todăriță, purtător de cuvânt Spitalul Județean Sibiu.

La Iași mai sunt doar trei paturi libere în secțiile de Terapie Intensivă

Ieri, spitalele suport COVID-19 din Iași erau internați 606 pacienți, dintre care 64 în secțiile de Terapie Intensivă. În tot județul Iași mai erau libere ieri 123 de paturi pentru îngrijirea pacienților cu coronavirus. O persoană a murit, iar numărul de decese a ajuns la 297. Spitalele suport COVID-19 din județul Iași se aglomerează de la zi la zi. Din cele 606 paturi ocupate ieri, 64 erau de ATI.

Din cele 64, nouă erau ocupate la Spitalul de Boli Infecțioase, 18 la Spitalul Mobil Lețcani, șase la Spitalul de Pneumologie, cinci la Spitalul Municipal Pașcani, patru la Spitalul de Recuperare, șase la Spitalul C.F. Iași și 15 la Spitalul de Neurochirurgie. Ieri mai erau libere patru paturi: unul la Spitalul de Neurochirurgie, un pat la Spitalul C.F. Iași, un pat la Spitalul de Recuperare și unul la Spitalul Municipal Pașcani.

În spitalele suport COVID-19 mai erau libere 123 de paturi. Dintre acestea, patru paturi erau libere la Spitalul de Boli Infecțioase, 12 la Spitalul Spitalul Mobil Lețcani, trei paturi la Spitalul de Pneumologie, 32 de paturi la Spitalul Hârlău, un pat la Spitalul de Recuperare, un pat la Spitalul C.F. Iași, patru la Spitalul „Sf. Spiridon”, 15 paturi la Spitalul Militar și 51 de paturi la Spitalul C.F. Pașcani.

Adauga un comentariu