Actualitate

Morții de coronavirus, depozitați în containere la Sibiu pentru că morgile nu mai au locuri

Publicat: 20 nov. 2020
Container pentru persoanele decedate din cauza COVID-19
Container pentru persoanele decedate din cauza COVID-19

Morții de coronavirus sunt depozitați în containere la Sibiu pentru că morgile nu mai au locuri. Un al doilea container pentru trupurile pacienților decedați de coronavirus a fost adus la Spitalul Județean din Sibiu.

Primul container nu a putut fi pus în funcțiune, deoarece nicio firmă nu a vrut să intre în curtea unității pentru a monta instalația de climatizare.

Al doilea container adus la Sibiu

Noul container adus la Spitalul Județean din Sibiu are o capacitate de 12 locuri.

„Un al doilea container care deservește morga Spitalului Județean de Urgență din Sibiu a fost instalat. Acesta are o capacitate de 12 locuri și, spre deosebire de cel anterior, are și instalație de răcire”, a declarat Decebal Todăriță, purtător de cuvânt Spitalul Județean Sibiu.

Container pentru persoanele decedate din cauza coronavirus și la Paitra Neamț

Un container a fost adus la Spitalul din Neamț pentru trupurile celor morți în incendiu. Morga era deja plină

Și Spitalul Județean din Piatra Neamț a cerut un container pentru morții din incendiul care a avut loc sâmbătă seara la secția ATI. Morga spitalului era deja plină, înainte de tragedia în urma căreia au murit zece oameni.

Secțiile ATI funcționează în regim de criză! Pacienții în stare gravă sunt transportați cu aeronavele militare

Situația din secțiile de Terapie Intensivă devine din ce în ce mai gravă, pentru că acestea nu mai au locuri. Autoritățile au început acum să mute pacienții aflați în stare gravă, cu aeronavele militare, pentru a câștiga timp. De exemplu, în Capitală, nu mai este absolut niciun loc liber la ATI.

Secțiile ATI funcționează în regim de criză peste tot. 1.131 de pacienți sunt internați acum la Terapie Intensivă, iar situația este critică în toate secțiile din țară. Fiecare pat în plus este o viață câștigată în lupta cu virusul.

La Iași mai sunt doar trei paturi libere în secțiile de Terapie Intensivă

Ieri, spitalele suport COVID-19 din Iași erau internați 606 pacienți, dintre care 64 în secțiile de Terapie Intensivă. În tot județul Iași mai erau libere ieri 123 de paturi pentru îngrijirea pacienților cu coronavirus. O persoană a murit, iar numărul de decese a ajuns la 297. Spitalele suport COVID-19 din județul Iași se aglomerează de la zi la zi. Din cele 606 paturi ocupate ieri, 64 erau de ATI.
Din cele 64, nouă erau ocupate la Spitalul de Boli Infecțioase, 18 la Spitalul Mobil Lețcani, șase la Spitalul de Pneumologie, cinci la Spitalul Municipal Pașcani, patru la Spitalul de Recuperare, șase la Spitalul C.F. Iași și 15 la Spitalul de Neurochirurgie. Ieri mai erau libere patru paturi: unul la Spitalul de Neurochirurgie, un pat la Spitalul C.F. Iași, un pat la Spitalul de Recuperare și unul la Spitalul Municipal Pașcani.

În spitalele suport COVID-19 mai erau libere 123 de paturi. Dintre acestea, patru paturi erau libere la Spitalul de Boli Infecțioase, 12 la Spitalul Spitalul Mobil Lețcani, trei paturi la Spitalul de Pneumologie, 32 de paturi la Spitalul Hârlău, un pat la Spitalul de Recuperare, un pat la Spitalul C.F. Iași, patru la Spitalul „Sf. Spiridon”, 15 paturi la Spitalul Militar și 51 de paturi la Spitalul C.F. Pașcani.

409 cazuri noi de infecție cu COVID-19

Din luna martie, de la declanșarea pandemiei de COVID-19 în Iași, au fost confirmate pe teritoriul județului 16.378 de cazuri cu persoane infectate cu COVID-19. Dintre acestea, doar 4.973 au fost internate, restul fiind asimptomatice. Pacienții infectați cu coronavirus fără simptome sunt monitorizați la domiciliu de către medicul de familie. Ieri, la Iași s-au confirmat 409 cazuri noi de pacienți infectați cu coronavirus. Ieri, la Iași s-a înregistrat un deces în rândul pacienților infectați cu coronavirus. O persoană internată în secția de Terapie Intensivă a pierdut lupta cu viața din cauza unor complicații apărute în urma infectării cu COVID-19. Numărul de decese a ajuns la 297.

Adauga un comentariu