Local

Alarma la Palas Iasi! Pompierii au intervenit cu numeroase echipaje – FOTO

Publicat: 26 mart. 2015
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Ieri, in ansamblul Palas Iasi a fost programat un exercitiu de interventie in situatie de urgenta. Scenariul a constat in stingerea a doua focare de incendiu simulate in cladirea de birouri United Business Center 2 si in parcarea subterana a acesteia. Exercitiul a fost organizat in colaborare cu Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Mihail Grigore Sturdza” (ISU) al judetului Iasi.

Institutia a ales ansamblul urbanistic Palas ca punct de desfasurare a simularii deoarece este considerat unul dintre cele mai importante obiective din Iasi. Scopul este de a testa echipamentele de stingere a incendiilor din cladirea UBC 2, precum si modalitatea de evacuare si interventie in astfel de cazuri. S-au utilizat mijloace si echipamente moderne, printre care o autoplatforma de interventie si salvare la inaltimi, patru autospeciale pentru stingerea incendiilor si doua ambulante SMURD. Ansamblul dispune de: rezerve de apa, retea de hidranti exteriori, statii de pompe, instalatii de hidranti interiori, instalatii de stingere tip sprinkler, instalatii de desfumare, stingatoare de diferite tipuri etc.

Totodata, in Palas este constituit un Serviciu Privat pentru Situatii de Urgenta, in cadrul caruia sunt organizate echipe specializate pentru interventie in caz de incendiu.

Citeste si: Pensionar lovit de masina, adus la Spitalul Spiridon

Adauga un comentariu