Coronavirus

Alarmant! Focar de coronavirus la Constanța! Angajații, internați în spital

Publicat: 21 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alarmant Focar de coronavirus la Constanța Angajații internați în spital

Situație alarmantă la Constanța, unde a izbucnit un focar de coronavirus. Se pare că trei angajați ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța au fost depistați pozitiv cu coronavirus și sunt în prezent internați la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.

În această situație, Direcția de Sănătate Publică a efectuat deja o anchetă epidemiologică și a dispus izolarea tuturor contacților direcți, scrie replicaonline.ro.

Pe lângă angajații DSVSA, există și cazuri de coronavirus la Compania Națională Canalele Navigabile. „A fost făcută o anchetă epidemiologică, s-a făcut izolarea tuturor persoanelor, s-au testat contacții direcți și cei trei angajați sunt internați în prezent la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. De asemenea, sunt cinci cazuri de coronavirus la Compania Națională Canalele Navigabile”, au dezvăluit surse din cadrul Direcției de Sănătate Publică din Constanța.

Deși majoritatea instituțiilor din Constanța au anunțat infectarea angajaților printr-un comunicat de presă persoane infectate, acest lucru nu se aplică și în cazul DSVSA. Primul comunicat al instituției în acest an a fost publicat pe site-ul instituției chiar luni, 20 iulie, dar nu viza niciun anunț despre angajații infectați, ci conținea date despre controalele efectuate weekend-ul trecut.

Încă cinci cazuri de infecție cu noul coronavirus

În ceea ce privește cazurile de coronavirus de la CN Canalele Navigabile, primul a apărut în cursul zilei de sâmbătă, 18 iulie. Pacientul găsit pozitiv a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța și urmează un tratament medicamentos. Celelalte patru cazuri au fost descoperite în urma anchetei epidemiologice pentru identificarea și înlăturarea pericolului de răspândire a virusului printre ceilalți angajați ai companiei.

Adauga un comentariu