WoW!

Albirea coatelor și axilelor – Metode ieftine și la îndemână

Publicat: 24 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Albirea coatelor și axilelor - Metode ieftine și la îndemână
Patarea coatelor e cauzata de celulele moarte

Coatele, axilele şi genunchii au o culoare mai închisă. Ştii de ce? În ciuda miturilor existente, nu au nici o legătură cu baia. Degeaba faci duş zilnic, pentru că acele locuri nu sunt mai murdare ca altele. Culoarea întunecată e cauzată de celulele moarte de la suprafaţă. Iată cum se face albirea coatelor şi nu numai.

Mai trebuie adăugat că nuanţa întunecată se datorează şi frecării constante cu suprafeţe dure, precum biroul pe care îţi ţii mâna când lucrezi la calculator, sau cu îmbrăcăminte diversă. Iată însă cum poţi să faci albirea coatelor şi a axilelor. Metodele care le vom prezenta mai jos se aplică acasă.

Aloe vera

Este pentru că albeşte şi hidratează totodată. Aplică gelul de la o frunză de aloe pe cot sau genunchi şi lasă să acţioneze în jur de 30 de minute, după care clăteşte.

Bicarbonat de sodiu

Acesta este eficient şi pentru albirea petelor, şi pentru albirea coatelor. Pregăteşte o pastă din bicarbonat şi foarte puţin lapte. Aplică pe zona problemă şi freacă în mişcare circulară. O dată la 3-4 zile repetă procedura. Bineînţeles, de fiecare dată trebuie să clăteşti.

Suc de lămâie

Taie o lămâie în două şi freacă pielea întunecată. Lasă să actioneze în jur de 30 de minute, după care clăteşte cu apă caldă. Aplică metoda după fiecare baie, până când obţii rezultatul dorit. Apoi e necesar doar o dată pe săptămână. La final, ca să nu se usuce pielea din acel loc, aplica o cremă hidratantă

Piatra ponce

Aceasta este folosită cu precădere pentru călcâie. Să ştii însă că aceasta este bună şi pentru a freca pielea cu celulită.

Iaurt şi oţet

Amestecă cele două ingrediente în mod egal, aplica şi freacă 2-3 minute. Clăteşte apoi.

Ulei de măsline

Amestecă puţin ulei de măsline cu o lingură de zahăr. Pasta grunjoasă e bună ca să freci coatele şi axilele. După 4-5 minute spala cu săpun şi clăteşte.

De ce nu recomandăm curcuma? Întrucât nu albeşte, ci pătează. Totuşi, dacă eşti dispus să rişti, pregăteşte o pastă din curcuma, miere şi lapte. Aplică pe cot şi lasa aşa timp de 20 de minute. Freacă apoi locul cu un burete de baie vreo 2-3 minute şi clăteşte cu apă călduţă.

Adauga un comentariu