National

Alegeri 2020 Consiliul Județean Sălaj. Cine a câștigat

Publicat: 28 sept. 2020
imagine cu Dinu Iancu Salajanu, presedinte Consiliul Judetean Salaj
Dinu Iancu Sălăjanu a câștigat președinția Consiliului Județean Sălaj cu aproximativ 36% din voturi

Surpriză la alegeri 2020 pentru Consiliul Județean Sălaj! Noul presedintel al Consiliului Local Judeţean Sălaj este nimeni altul decât Dinu Iancu Sălăjanu. Cunoscutul interpret de muzică populară a ieşit învingător la votarea de pe 27 septembrie. El a candidat din partea Partidului Naţional Liberal (PNL).

Potrivit presei sălăjene, a luat 36% din voturi. Pe locul II s-a situat Florin Florian, din partea PSD, cu 27% din voturi. Ultimul loc din clasament a fost ocupat de candidatul UDMR Robert Szilagyi, cu aproape 20% din voturi. De menţionat este faptul că, timp de 16 ani, adică din 2004 şi până în 2020, preşedinte CJ Sălaj a fost Tiberiu Marc, din partea PSD.

Cine este Dinu Iancu Sălăjanu

Dinu Iancu-Salajanu este un cântăreţ de muzică populară, ce promovează cântece din zona Ardealului. Numele lui iniţial a fost Dinu Ianchis. S-a născut pe 2 iulie 1969 şi a urmat Conservatoru, secţia canto clasic, la Facultatea de Muzică a Universităţii din Oradea. Cântă colinde alături de Nicolae Furdui Iancu, adică împreună cu nasul său de cununie. Este căsătorit cu Dana Iancu-Salajanu, cu care are trei copii (Ana, Maria şi Luca). A devenit tată ultimă dată la 40 de ani.

Puţină lumea ştie că Dinu Iancu Sălăjanu a debutat pe scena Operei din București.Întrucât iubeşte folclorul în aceeaşi măsură ca opera, artistul a jucat în „Aida”, de Giuseppe Verdi cu puţin timp înainte de a împlini vârsta de 50 ani. El s-a aflat în rolul lui Amonasro, regele Etiopiei. Interesant este că pentru acest rol s-a pregătit timp de un an.

„Emoția puternică, generată de bucuria lucrului împlinit, după mai bine de un an de muncă asiduă și trăiri intense alături de artizanii principali în realizarea acestui proiect, ne-a copleșit. Peste 2.000 de suflete au trăit și au simțit în cel mai pur stil românesc.”

Cum arată și cu ce se ocupă soția lui Dinu Iancu Sălăjanu

Dinu Iancu Sălăjanu este căsătorit de mai bine de 20 de ani cu Dana, doctor de profesie. Aceasta practică fiziokinetoterapia în cabinetul propriu, dotat cu saună, spa și solar. Este o prezență foarte discretă, foarte rar fiind văzută la evenimente mondene. Iată ce a declarat în urmă cu 4 ani despre ziua când şi-a cunoscut viitorul soţ:

„Aspectul fizic contează poate la o anumită vârstă, însă pe mine m-a cucerit definitiv felul de a fi. Ne-am cunoscut la un eveniment, mai precis la o nuntă unde el cânta împreună cu orchestră, iar eu eram invitată. Sigur, o parte din anturajul meu îl cunoştea, îl mai văzuseră la alte evenimente însă eu era prima oară când îl auzeam….şi sigur îmi plăcea ce văd! Ba, eram chiar fascinată! …şi ne-am tot privit până am reuşit să facem cunoştinţă, să schimbăm numărul de telefon…să ne întâlnim, să ne plimbăm, să ne cunoaştem…şi, iată, suntem căsătoriţi”, a povestit soția artistului.

Dacă în Sălaj, CJ-ul a fost câştigat de Dinu Iancu Salajanu, în Iaşi este Costel Alexe. De remarcat este faptul că Elena Lasconi, fostă prezentatoare la Pro TV, a câștigat Primăria Câmpulung Muscel.

Adauga un comentariu