Actualitate

Alegeri locale 2020! Klaus Iohannis susţine că alegerile se pot organiza în septembrie

Publicat: 08 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alegeri locale 2020 Klaus Iohannis susţine că alegerile se pot organiza în septembrie
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a făcut o declaraţie referitoare la alegerile locale din 2020. Aflat într-o vizită de lucru la Institutul Cantacuzino, preşedintele ţării, Klaus Iohannis şi-a exprimat punctul de vedere legat de organizarea alegerilor locale din 2020.

Klaus Iohannis, despre alegerile locale 2020

În contextul pandemic în care se afla România, Klaus Iohannis a declarat faptul că luna septembrie este realistica pentru organizarea alegerilor locale din acest an. Totuşi, Klaus Iohannis nu ştie dacă referendumul ar putea fi organizat în aceeaşi perioadă. Preşedintele Klaus Iohannis susţine că decizia organizării unui referendum va fi luată la un moment dat.

În altă ordine de idei, Klaus Iohannis susţine faptul că aceste campanii vor fi mai atipice pentru că, el mai probabil de vor desfăşura într-un număr mai mare pe TV, sau în mediul online. Klaus Iohannis respinge categoric ideea de organizări publice mari:

”Trebuie să facem o legislație modernă și constituțională. Alegerile locale, în septembrie, se pot organiza. Dacă respectăm normele simple, putem să mergem să alegem autoritățile locale. Dacă se va organiza un referemdum sau nu, vom vedea. Nu procedeul de alegere e problema, ci campania. Campaniile vor fi supuse unor reguli foarte stricte. Vom avea campanii pe medii online, pe tv, nu vor fi adunări cu număr mare. E o provocare și pentru politicieni.”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis îndeamnă la folosirea conştiinţei

În altă ordine de idei, Klaus Iohannis îndeamnă la conştiinţa romanilor şi susţine faptul că virusul nu ţine cont de graniţe şi că trebuie ca romanii să se protejeze. Preşedintele îndeamnă la respectarea regulilor impuse de autorităţi.

„Nu e momentul să disperăm, dar nici să lăsăm garda jos. Virusul nu ține cont de granițe, de legi, dar noi avem cel mai important instrument să ne protejăm – conștiința noastră. Să nu ne imaginăm că dacă plecăm la munte sau la mare scăpăm de virus. Virusul merge cu noi. Haideți să respectăm indicațiile specialiștilor pentru a putea trece cu bine de acestă perioadă dificilă” , a declarat Klaus Iohannis în cadrul conferinţei de presă.

Klaus Iohannis a vorbit şi despre sistemul sanitar

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit despre sistemul sanitar şi dacă acesta face fata creşterii numărului de cazuri cu care se confrunta România. Totuşi, este curios faptul că, deşi România are o capacitate de 3000 de locuri la Terapie Intensivă (conform datelor date de instituţiile statului), se vorbeşte totuşi de posibilitatea ca acesta să nu facă faţă.
Klaus Iohannis susţine faptul că România se aproprie periculos de limita superioară a sistemului de Terapie Intensivă.

”Am avut o discuție pe această temă. Momentan, sistemul face față. Pentru a preveni o suprasolicitare, au fost achiziționate acele TIR-uri care se transformă în ATI și vor fi puse la dispoziția spitalelor unde locurile sunt prea puține. Deja ne apropiem periculos de limita superioară a sistemului de AŢI și trebuie să avem mare grijă. Până acu, spitalele și-au făcut treaba, medicii își fac treaba, dar cei care trebuie să își facă cel mai bine treabă sunt oamenii simpli care trebuie să se protejeze pe ei și pe ceilalți.”, a declarat Klaus Iohannis.

Adauga un comentariu