Local

Alegeri locale 2020. Măsuri speciale luate de Primăria Municipiului Iaşii la urnele de vot

Publicat: 26 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alegeri locale 2020. Măsuri speciale luate de Primăria Municipiului Iaşii la urnele de vot
Alegeri locale 2020. Măsuri speciale luate de Primăria Municipiului Iaşii la urnele de vot

Mihai Chirica a vorbi, într-o conferinţă de presă şi despre măsurile speciale luate de Primăria Municipiului Iaşi la urnele de vot cu ocazia desfăşurarea alegerilor locale 2020. Edilul a menţionat faptul că se vor lua măsuri de siguranţă suplimentare pentru a preveni o posibilă situaţie neplăcută.

Alegeri locale 2020. Măsuri speciale luate de Primăria Municipiului Iaşii la urnele de vot

Mihai Chirica a menţionat că de vineri, 28 august 2020, începe campania electorală pentru alegerile locale 2020 şi că aceasta campanie va fi diferită faţă ce precedentele campanii. Sarcina organizării alegerilor locale revine primăriilor. Conform spuselor primarului, toată activitatea de primire şi distribuire a buletinelor de vot se va face în maximă siguranţă sanitară pentru a evita o situaţie neplăcută:

” De vineri începe campania electorală, s-au nu s-a oprit niciodată pentru alţii. Sarcina orgganizarii alegerilor locale revine primăriilor. Biroul Electoral Central este organizat la nivelul Primăriei Municipiului Iaşi. Sunt, să spunem, condiţii speciale pe care le vom lua fata de perioadele precedente. Toată activitatea de primire şi distribuţie a buletinelor de vot se va organiza în curtea Primăriei Municipiului Iaşi. Parcarea va fi desfiinţată, vor fi aduse containere, se vor prelua, buletinele de vor pe nişte trasee foarte clare făcute de noi, astfel încât, fiecare secţie de votare să primească buletinele de vot la timp.

De asemenea, tot în acea zonă va fi organizată şi activitatea de primire a buletinelor de vot astfel încât, cel care primeşte să nu se intersecteze cu cel care preda. Vor fi containere cuplate între ele.

Se vor suplimenta urnele de vot din secţii

Mihai Chirica a anunţat faptul că, în procesul de votare se vor lua măsuri suplimentare de siguranţă. Astfel zis, în cadrul secţiilor de votare se vor suplimenta numărul de urne, fiecare secţie nu va avea mai puţin de 3 urne de vot. Dezinfectarea va fi obligatorie a tuturor materialelor atinse, de la stampile, la alte materiale

”Va fi dezinfectat în mod obligatoriu orice material atins, cum ar fi de exemplu stampilele. Am mărit numărul de urne la un număr minim de trei urne în fiecare secţie de votare. Am introdus un element nou care, din punctul meu de vedere nu ar fi trebuit să fie o noutate, am constitutit cabine speciale de votare pentru persoanele cu dizabilităţi. Am multiplicat numărul de locaţii pentru afişajul de campanie, de la 72 la 84 pentru a permite tuturor candidatilro să afişeze şi pentru a nu mai există divergenţe. Un lucru deosebit de important este că, împreună cu autorităţile competente, încercam să finalizăm o împărţire a secţiilor de vot acolo unde sunt organizate într-un singur spaţiu. În Grădinari, de exemplu, sunt aproximativ 9 secţii de votare.”

Partidele care nu vor scoate materialele de precampanie din muncipul Iaşi va primi factura la sediu

Alegerilor locale se vor desfăşura pe data de 27 septembrie. Campania electorală începe pe data de 28 august. În acest context, până pe data de 27 august ora 24.00, toate partidele au obligaţia de a scoate corturile de campanie sau afişele de pe clădiri. Mihai Chirica a anunţat faptul că a făcut o dispoziţie prin care, dacă partidele nu îşi vor îndepărta materialele de precampanie din locaţiile din municipiul Iaşi, Primăria Iaşi le va îndepărta, iar ulterior va trimite factură cu costurile la sediul partidelor, fără nicio exeptie

” Vreau să le transmit partidelor că trebuie să încercăm să respectăm legea. Joi, 27 septembrie, ora 24 este ultimul minut în care mai pot persista materialele electorale. Trebuie să dispară bannerele, corturile etc. Am emis dispoziţie pentru a le degaja noi iar ulterior vom trimite pe adresa fiecărui partid factura. Consider că lumea s-a săturat de imaginea noastră, Eu personal am început demontările bannerelor cu mine şi cu domnul Costel Alexe, tocmai pentru a nu depăşi timpul legal în care acestea pot apărea în municipiul Iaşi.” a menţionat Mihai Chrica.

Adauga un comentariu