National

Alegeri Locale 2020. Primele date de tip exit-poll in Bucuresti

Publicat: 27 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alegeri Locale 2020. Primele date de tip exit-poll in Bucuresti

Exit Poll Alegeri Locale 2020. Primele date de tip exit-poll arată că în București lupta este una strânsă, atât la Primăria Capitalei, cât și la primăriile de sector.

Potrivit unor surse din cadrul Alianței PNL-USRPLUS, se anunță unele surprize la primăriile de sector, iar la Primăria Capitalei este imposibil de preconizat o tendință. Datele de prezență arată că persoanele peste 55 de ani s-au prezentat într-un procent mai mare, însă e posibil ca tendința să se mențină, pe măsură ce se iese de la slujbele religioase.

Astfel, potrivit surselor politice, Gabriela Firea și Nicușor Dan au ambii peste 40%, cu un mic avans pentru candidata PSD. Traian Băsescu stă deocamdată mai prost decât se estima, iar alți candidați nu reușesc să treacă de 5%.

Rezultate la primăriile de sector

La primăriile de sector lucrurile stau de asemenea strâns, cu unele mici surprize. La sectoarele 1 și 4 PSD pare să fi pornit mai bine, iar la sectoarele 2 și 6 alianța de dreapta are un scor mai bun, potrivit analizelor existente la partide. Surprizele lipsesc la sectorul 3, iar la sectorul 5 lupta este chiar mai strânsă decât se anticipa, bazinul de stânga fiind împărțit între trei candidați.

BEC a admis o sesizare depusă de PSD și a sesizat Poliția Română

Prin adresa înregistrată la Biroul Electoral de Circumscripție nr. 3- Sectorul 3 cu nr. 328 din data de 26.09.2020, , Biroul Electoral a1 Circumscripției Electorale a Municipiului București a transmis sesizarea Partidului Social Democrat, însoțită de fotografii cu privire la trei bannere amplasate pe fațadele unor blocuri din sectorul 3, care circulă pe platforma de socializare Facebook, și reclamă faptul că materialele contravin legislației electorale.

În temeiul art. 80 alin.(1) și (3) raportat la art. 65 alin (3) din Legea nr.115/2015, constatând că se confirmă sesizarea formulată de Partidul Social Democrat, în sensul că postarea are un conținut care nu respectă legile în vigoare, întrucât are ca scop defăimarea doamnei Gabriela Firea, candidat la funcția de primar al Municipiului București, printr-o postare pe pagina de Facebook a domnului Nicușor Dan- candidat independent la funcția de primar general, se impune intrarea în legalitate, prin înlăturarea acesteia de pe contul de Facebook amintit. Prin urmare, din dovezile atașate la sesizare Biroul electoral constată că sunt încălcate regulile de desfășurare loială a campaniei electorale, fiind necesar să fie efectuate verificări suplimentare de către organele competenţe și raportarea postării la platforma facebook de către organele competente, în vederea înlăturării imediate a acesteia, sens în care urmează ca Poliția Română să întreprindă toate demersurile necesare.

Adauga un comentariu