Actualitate

Alegeri prezidenţiale Moldova! Disperare în diaspora Rep. Moldova în Germania: Consolul ne-a cerut să plecăm acasă – LIVE VIDEO

Publicat: 15 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alegeri prezidenţiale Moldova Disperare în diaspora Rep. Moldova în Germania Consolul ne-a cerut să plecăm acasă - LIVE VIDEO
Moldovenii, care stau ore intregi la coada pentru a vota, au inceput sa scandeze: "Vrem sa votam."

Alegeri prezidenţiale Moldova! Disperare în diaspora Rep. Moldova în Germania: Consolul ne-a cerut să plecăm acasă

Disperare fără margini în diaspora formată din cetăţeni ai Republicii Moldova din Germania. Oamenii îşi arata nemulţumirea că nu sunt lăsaţi să voteze la alegerile prezidenţiale din Republica Moldova.

Conform martorilor din regiunea Frankfurt, cozile formate sunt uriaşe şi sunt formate din cetăţeni ai Republicii Moldova care au venit şi de la sute de kilometri pentru a putea vota.

Martor la Secţia de votare din Frankfurt: Consolul ne-a spus să plecăm acasă

Conform unui martor care a vorbit pentru Pro TV Chişinău, consolul Republicii Moldova la Frankfurt a ieşit şi le-a spus cetăţenilor să nu mai stea la rând degeaba pentru că nu sunt buletine de vot suficiente. Acelaşi martor a explica jurnaliştilor faptul că sunt oameni care au parcurs şi 250 de km pentru a vota. Unii dintre ei şi-au luat liber şi de la muncă pentru a vota

„Suntem un rând enorm de oameni. A ieşit consulul şi ne-a anunţat că au mai rămas 1800 de buletine de vot şi ne-a spus să plecăm acasă, decât să stăm foarte mulţi oameni. Oamenii se revoltă, de ce noi nu putem să votăm. Nu suntem locatari în Frankfurt, eu am parcurs 250 de km, am anulat ziua de muncă. În primul tur am stat 4 ore şi jumătate, dar am reuşit să votăm, dar acum am presimţirea că se fraudează. Noi nu putem să votăm”, ne-a spus moldoveanul Dumitru Glubochii.

Moldoveanul spune că ar putea merge la secţia de votare din Strasbourg, dar nu este sigur că şi acolo va reuşi să voteze.

„Situaţia este peste tot aceeaşi. Avem prieteni peste tot în Europa şi toţi au astfel de probleme. Primim video cu cozi enorme. S-a spus că o secţie de votare are 5 mii de buletine de vot. Nu înţeleg de ce este atât de prost organizat”,ne-a mai spus moldoveanul.

Diaspora este susţinătoare a Maiei Sandu

Ca de ficare dată, diaspora Republicii Moldova este o susţinătoare a candidaţilor pro-europeni. Menţionăm faptul că Maia Sandu a câștigat primul tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova cu un vot uriaș în Diasporă. Din aceste considerente, s-ar putea să existe o acţiune a puterii din Chişinău în încercarea de a limita accesul votanţilor pro-europeni din Diaspora.

Mai mult, mulţi analişti susţin că Maia Sandu are şanse mari să câştige alegerile prezidenţiale din Moldova dacă există un scrutin corect şi democrat.

Astfel, într-un sondaj realizat de CBS Research, Maia Sandu va obţine 51,5% din voturi, în vreme ce Igor Dodon – 48,5%. Conform unui sondaj realizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Moldova, Igor Dodon va câştiga cu 50,5%, în vreme ce Sandu va obţine 49,5%.

Adauga un comentariu