International

Alegerile generale din Noua Zeelandă au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus

Publicat: 17 aug. 2020
Alegerile generale din Noua Zeelandă au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus
Alegerile generale din Noua Zeelandă au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus

Premierul din Noua Zeelandă, Jacinda Ardern, a amânat alegerile generale ale țării cu o lună pe fondul unui caz în coronavirus. Votul trebuia să aibă loc pe 19 septembrie, dar acum va avea loc pe 17 octombrie. Jacinda Ardern a declarat luni că noua dată va permite părților „să planifice în jurul circumstanțelor în care vom face campanii”.

Alegerile generale din Noua Zeelandă au fost amânate din cauza pandemiei  coronavirus

La începutul acestei săptămâni, cel mai mare oraș al țării a revenit în blocaj.

„Această decizie oferă tuturor partidelor timp în următoarele săptămâni pentru a face campanie, iar Comisia Electorală are suficient timp pentru a se asigura că alegerile pot merge înainte”, a spus Ardern, adăugând că nu are „absolut nicio intenție” de a permite alte întârzieri la vot. .

Partidul național de opoziție a susținut că alegerile ar trebui să fie amânate, întrucât restricțiile la campanie înseamnă că doamna Ardern a avut un avantaj neloial.

Restricțiile au fost impuse miercuri la Auckland

Restricțiile au fost impuse miercuri la Auckland, după ce o serie de noi infecții au fost identificate în oraș. Nouă noi cazuri de coronavirus au fost confirmate luni, ceea ce a adus numărul de cazuri active legate de Auckland la 58.

În primul rând, focarul a fost localizat către membrii unei familii, deși mai târziu Ardern a spus că după urmărirea ulterioară a contactelor a găsit un caz anterior care a implicat un lucrător din magazin care s-a îmbolnăvit la 31 iulie. Un oficial din domeniul sănătății care știa că familia a declarat pentru „Heraldul din Noua Zeelandă” că familia a fost „șocată” și „puțin jenată că li s-a întâmplat”. Anunțul potrivit căruia au fost descoperite noi cazuri a șocat țara, care nu a înregistrat cazuri transmise local mai mult de trei luni.

 

Există patru „niveluri de alertă” în Noua Zeelandă

Există patru „niveluri de alertă” în Noua Zeelandă, iar Auckland a fost pe nivelul 3 de când au fost anunțate noile măsuri. Restul țării se află la nivelul 2. Înainte de identificarea noului grup, guvernul a ridicat aproape toate restricțiile de blocare, care au fost impuse pentru prima dată în martie. Noua Zeelandă a raportat mai mult de 1.600 de infecții și 22 de decese de la începutul pandemiei, potrivit cifrelor de la Universitatea Johns Hopkins. Un blocaj precoce, restricții de frontieră dure, mesagerie de sănătate eficientă și un program agresiv de testare și urmări au fost creditate cu eliminarea practic a virusului din țară.

Câte cazuri de Coronavirus au fost în Noua Zeelandă

Până la această dată, Noua Zeelandă nu se confrunta cu o creştere considerabilă a răspândirii noului coronavirus. Conform datelor oficiale, până pe data de 17 august 2020, în Noua Zeelandă au fost confirmate 1.631 persoane ca având virusul, dintre care s-au vindecat 1.531 persoane. Totuşi, s-au înregistrat 22 de decese. Ţara insulara are una dintre cele mai mici cifre de îmbolnăviri din lume. Până la această dată, în întreaga lume s-au infectat aproximativ 21,6 de milioane de oameni cu coronavirus, dintre care s-au vindecat 13,6 milioane de persoane, iar 774.000 au decedat.

Adauga un comentariu