Razboi în Ucraina

Aleksandr Lukașenko le-a vorbit astăzi liderilor militari din Belarus despre un posibil război pe teritoriul țării – VIDEO

Publicat: 26 mai 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Aleksandr Lukașenko le-a vorbit astăzi liderilor militari din Belarus despre un posibil război pe teritoriul țării - VIDEO
Alexandr Lukashenko a vorbit astăzi despre posibilitatea unui război pe teritoriul țării

Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, a vorbit astăzi, 26 mai, într-o ședință cu liderii militari ai statului, despre posibilitatea unui război pe teritoriul țării și a anunțat, în acest sens, înființarea unui comandament special pentru sudul țării, acolo de unde, în opinia belarușilor, ar putea veni pericolul.

Potrivit lui Lukașenko, Belarus va fi supusă „presiunii militare” prin Polonia, Lituania, Letonia și trupele NATO staționate acolo. Din acest motiv, a decis să creeze un comandament separat care să controleze sudul țării (unde Belarus se învecinează cu Ucraina), comandament care se va activa doar „în timp de război”.

„Trebuie să planificăm cum vom acționa dacă, Doamne-ferește, avem război”, a zis liderul Belarusului.

Belarus pregătește mobilizarea armatei și ar putea ataca Ucraina

Au apărut noi informații conform cărora Belarus pregătește mobilizarea armatei la sfârșitul lunii mai și ar putea ataca Ucraina. Semnalul de alarmă a fost tras de Statul Major al armatei ucrainene și indică pregătirea unor exerciții militare neobișnuite de vecinii de la nord. De cealaltă parte, președintele Belarusului, Lukașenko, avertizează că Polonia vrea să pună mâna pe teritoriile din vest ale Ucrainei.

„Sunt planificate exerciții militare, în cadrul cărora vor fi folosite mai multe arme și echipamente pe terenurile de antrenament din cinci regiuni din Belarus. La sfârșitul lunii mai, se vor desfășura acțiuni practice ale unităților forțelor armate ale Republicii Belarus pe terenurile de antrenament din regiunile Brest, Vitebsk, Grodno, Minsk și Mogilev. Potrivit informațiilor disponibile până acum, planul acestor măsuri prevede scoaterea din depozit a armelor și echipamentelor militare și realizarea de marșuri”, a anunțat Statul Major ucrainean in informarea zilnică.

Lukaşenko acuză Polonia că vrea să acapareze teritorii din vestul Ucrainei

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko s-a declarat îngrijorat de ceea ce a numit acţiuni ale Occidentului pentru a „dezmembra” Ucraina. Acesta a acuzat Polonia că vrea să pună mâna pe partea de vest a acestei ţări, relatează Reuters. Cu toate acestea, Lukaşenko nu a oferit nicio dovadă în sprijinul afirmaţiilor sale.

Comentarii
  • Posibil razboi…. in care primul impuscat in sute de rafale va fi porcul din imagine si alti porci sovietici si toate celelalte maimute comuniste

Adauga un comentariu