International

Aleksei Navalnîi îl sfidează pe Vladimir Putin într-o apariție în instanță: „Coroana îi alunecă peste urechi” – VIDEO

Publicat: 29 apr. 2021
Alexei Navalnîi

Opozantul rus încarcerat Aleksei Navalnîi l-a ridiculizat pe preşedintele Vladimir Putin comparându-l cu ”împăratul” fără haine din poveste, în timpul unei noi audieri în faţa intanţei desfăşurată joi, relatează agenţiile DPA şi AFP.

”Împăratul gol vrea să domnească până la capăt; el se agaţă de putere”, a spus Navalnîi sfidător la audierea prin videoconferinţă în faţa instanţei, conform canalului pe internet Dojd, în prima sa apariţie publică după ce a renunţat la greva foamei.

Dacă Putin continuă să conducă, mai spune opozantul, un deceniu pierdut se va adăuga unui alt deceniu deja pierdut.

”Vreau să spun, draga mea instanţă, că împăratul vostru este gol. Şi nu este doar un băieţel care spune cu voce tare acest lucru, acela că împăratul este gol”, a adăugat el, făcând referire la chemarea la realitate din basmul lui Hans Christian Andersen, ”Hainele cele noi ale împăratului”.

”Coroana îi alunecă peste urechi. La televiziuni sunt tone de minciuni. Şi mai este, desigur, o imensă înavuţire personală”, a continuat Navalnîi despre Putin, pe care-l acuză că 20 de ani de leadership incompetent au condus la acest rezultat.

Descărnat şi ras în cap, Aleksei Navalnîi a fost audiat prin videoconferinţă.

”Am fost dus la baie, ieri (miercuri) (…). Era o oglindă acolo. M-am privit. Nu sunt decât un schelet oribil”, a declarat el în instanţă, într-o înregistrare audio difuzată de postul independent de televiziune Dojd.

”N-am mai cântărit atât de puţin dintr-a patra”, a adăugat el, după care s-a adresat soţiei sale, Iulia Navalnaia, prezentă la tribunal, căreia i-a spus că are dreptul de-acum la câteva linguri de terci de ovăz în fiecare zi.

Aleksei Navalnîi: Să vină un medic să mă consulte!

În urmă cu o lună, disidentul rus Aleksei Navalnîi, aflat în detenţie în Rusia, a anunțat că intră în greva foamei şi acuză autorităţile că îl supun la „acte de tortură” prin privarea de somn.

„Declar greva foamei pentru a cere aplicarea unei legi şi pentru a fi lăsat un medic să vină să mă consulte”, afirmă Aleksei Navalnîi într-un mesaj postat pe contul său de Instagram, citat în presa internaţională, potrivit Mediafax.

Totodată, Navalnîi a acuzat că este privat de somn în penitenciar şi a depus o plângere pentru „acte de tortură”, în timp ce avocatul lui a afirmat că disidentul rus că are „dureri puternice”.

Liderul opoziţiei politice ruse a depus plângerea la Serviciul rus al penitenciarelor.

„Mă privează de somn, sunt trezit de opt ori pe noapte, este vorba de acte de tortură prin privarea de somn”, a reclamat Aleksei Navalnîi joia trecută.

Adauga un comentariu