Actualitate

Alertă cu bombă în Chişinău. Autorităţile au intervenit la zece locaţii

Publicat: 15 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alertă cu bombă în Chişinău. Autorităţile au intervenit la zece locaţii
Începutul de săptămână a fost unul la foc continuu pentru autorităţile din Chișinău

Luni dimineaţa, 15 august 2022, autorităţile au intervenit la mai multe alerte cu bombe, în Chişinău. Inspectoratul General al Poliţiei a anunţat că forţele de ordine au fost direcţionate în zece locaţii.

Cel mai probabil, toate alertele cu bombe au fost false şi oamenii legii au fost puşi pe drumuri degeaba.

Alertă cu bombă în Chişinău. Au fost vizate spitale, centrele comerciale şi alte instituţii

Începutul de săptămână a fost unul la foc continuu pentru autorităţile din Chișinău. Luni dimineaţă au fost anunţate zece alerte cu bomba la aeroport, la Curtea Supremă de Justiție, dar și la mai multe spitale și centrele comerciale, potrivit presei din Republica Moldova.

De asemenea, Inspectoratul General al Poliției a transmis faptul că a fost sesizat, în jurul orei 8:40, despre amplasarea unui obiect explozibil în sediul Curții Supreme de Justiție, scrie deschide.md. Forțele de ordine au intervenit, iar serviciile specializate au dispus verificări ale clădirilor.

Mai mult decât atât, în orele care au urmat au fost primite noi amenințări cu bomba, la Aeroportul Internațional Chișinău, dar și la Spitalul Sf. Treime, Spitalul Arhanghel Mihail, Spitalul clinic al Ministerului Sănătății, Centrul comercial „Atrium”, Centrul comercial „OASIS”, Centru comercial „Soiuz”, S.A. „Pan – Com”, Spitalul „Medpark”, conform deschide.md și ştiri.md.

Alertă cu bombă și la mall-ul din Constanța

O alertă cu bomba a fost data şi în România ieri, 14 august 2022. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constantă a anunţat că forţele de ordine au fost trimise să efectueze verificări la City Park Mall, după ce un bărbat de 33 de ani a sesizat că în interiorul clădirii se afla o bombă.

La faţa locului s-au deplasat poliţiştii şi pirotehniştii care au asigurat perimetrul şi au efectuat verificări.

„Astăzi (n.r. 14 august), în jurul orei 17.00, polițiștii constănțeni au fost sesizați, prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că, în incinta unul complex comercial situat pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu din municipiul Constanța, ar exista o bombă.

Imediat după primirea apelului, la fața locului s-au deplasat polițiștii constănțeni, pentru asigurarea perimetrului de siguranță, specialiști pirotehniști ai Serviciului Român de Informații și ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, pentru efectuarea verificărilor specifice din domeniul de competență, precum și echipaje de pompieri.

Menționăm faptul că toată zona în cauză, inclusiv complexul comercial, a fost evacuată de forțele de ordine. Persoana care a apelat 112 a fost identificată și depistată în municipiul Constanța la ora 17.50, urmând a fi condusă la sediu pentru stabilirea situației de fapt”, potrivit IPJ Constanța.

În urma identificării individului s-a depistat că acesta avea probleme psihice, iar pentru fapta sa a fost amendat cu suma de 4.000 de lei. De asemenea, a fost internat la Secția de Neuropsihiatrie Palazu Mare.

”Intervenția specialiștilor pirotehniști din cadrul Serviciului Român de Informații și ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale s-a finalizat. În urma examinării complexului comercial nu au fost identificate elemente de interes pirotehnic. Activitatea centrului comercial a fost reluată în condiții de siguranță”, au mai spus autoritățile.

În România, de-a lungul timpului și mai ales în ultima perioadă, oamenii legii sunt puși pe jar fără motiv la foarte multe alerte cu bombă care se dovedesc a fi false. Clădirile vizate sunt cele în care fluxul de persoane este mare, cum ar fi mall-uri, spitale, stații de metrou sau alte instituții publice.

Adauga un comentariu