National

O nouă alertă cu bombă: Staţia de metrou Eroii Revoluţiei din Capitală a fost evacuată urgent

Publicat: 29 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O nouă alertă cu bombă Staţia de metrou Eroii Revoluţiei din Capitală a fost evacuată urgent
Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost sesizată, vineri, prin apel 112, cu privire la faptul că in stația de metrou Eroii Revoluției, din sectorul 4, a fost observat un geamantan abandonat

A doua alertă cu bombă din Capitală. După ce dimineaţă, 29 aprilie, pasagerii unei curse a companiei Lufthansa au fost coborâți din aeronavă, iar trupele antitero au verificat bagajele călătorilor, acum s-a anunţat o nouă primejdie.

Din primele informaţii, se pare că a fost semnalată o nouă ameninţare cu bombă în Capitală, dar de data aceasta la staţia de metrou Eroii Revoluţiei. În acest sens, toţi călătorii au fost evacuaţi de urgență.

UPDATE: O alertă cu bombă a fost semnalată, vineri seara, în București, la Secția de Poliție nr. 20. E a treia astfel de alarmă din București din ziua de vineri, după un apel la 112 privind prezența unui dispozitiv explozibil la bordul unui avion care urma să decoleze de pe aeroportul Henri Coandă Bucureşti și un bagaj suspect într-o stație de metrou. Ambele s-au dovedit false.

În urma unui apel de urgentă la 112, a fost semnalată prezența unui bagaj suspect abandonat pe peron. La fața locului s-au deplasat echipajele SMURD și polițiștii care au dispus măsuri de urgență din competență.

Alertă cu bombă la Aeroportul Henri Coandă

De asemenea, reamintim că în cursul acestei dimineți, 29 aprilie, în urma alertei prin care s-a constituit o celulă de criză la nivelul Aeroportului Internațional Henri Coandă București, s-a stabilit evacuarea pasagerilor din aeronava unei curse a companiei Lufthansa și imediat pirotehniștii Brigăzii Antiteroriste din cadrul SRI au efectuat cercetări.

”În această dimineață, în jurul orei 06.00, Secția Regională de Poliție Transporturi București – Serviciul Poliție Transporturi Aeriene a fost sesizat prin SNUAU 112 cu privire la faptul că, un avion care urma să decoleze de pe aeroportul Henri Coandă București va exploda. S-a instituit o celulă de criză formată din specialiști din cadrul Serviciului Român de Informații și polițiștii de la Transporturi Aeriene și Frontieră. În prezent, toți pasagerii din aeronavă sunt debarcați și verificați, precum și bagajele acestora, de către o echipă pirotehnică din cadrul Serviciului Român de Informații”, precizează un comunicat emis presei.

Aeronava ar fi trebuit să decoleze la ora 6:00 în această dimineață, 29 aprilie.

Reamintim că în ultima vreme au existat mai multe alerte cu bombă, majoritatea în Capitală, însă acestea nu s-au confirmat.

După ce avionul a fost verificat minuțios, s-a stabilit că totul a fost doar o nouă alarmă falsă.

Cristian Popescu Piedone, ridicat de procurorii DNA

În cadrul aceluiași context, amintim că astăzi, 29 aprilie, primarul Sectorului 5 București, Cristian Popescu Piedone, a fost oprit pe aeroportul Otopeni de către procurorii DNA pentru a fi adus la audieri, într-un nou dosar, deși edilul se afla cu familia și voia să meargă într-o vacanță.

Dosarul care l-ar învinovăți  pe Cristian Popescu Piedone, are ca obiect verificări privind achiziții făcute în mandatul acestuia, susțin surse judiciare. Mai exact, relevă sursele citate, este vorba de pretinse fapte de corupție și asimilate faptelor de corupție legate de modalitatea în care Primăria Sectorului 5 a dat girul unor achiziții în perioada recentă.

Așadar, primarul Sectorului 5 a fost dus sub escortă la sediul DNA, pentru audieri. Peste câteva zile, în data de 3 mai, Curtea de Apel București ar urma să pronunțe, după mai multe amânări, decizia definitivă în procesul Colectiv, în care primarul Piedone a fost condamnat în prima instanță la 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu în legătură cu tragedia în urma căreia 62 de oameni au murit, iar alți aproximativ 150 au rămas mutilați pe viață.

Reamintim faptul că procesul Colectiv s-a terminat în 21 decembrie 2021, iar Curtea de Apel București a amânat termenul pentru 15 aprilie – pentru a patra oară – pronunţarea sentinţei. Următorul termen pentru pronunțarea deciziei finale a fost stabilit pentru 3 mai 2022.

Reiterăm faptul că s-a semnalat o a doua alertă cu bombă din Capitală pe ziua de astăzi, 29 aprilie.

Adauga un comentariu