National

Alertă de explozie în Buzău! O cisternă cu 24 de tone de diluant s-a răsturnat

Publicat: 22 sept. 2020
accident rutier în Buzău. O cisternă s-a răsturnat
Accident rutier în Buzău

Risc uriaș de explozie după ce o cisternă încărcată cu 24 de tone de diluant s-a răsturnat la intrarea în orașul Buzău. O macara urmează să fie adusă pentru a ridica cisterna.

”Încă de la primirea apelului, la fața locului au fost dizlocate 5 echipaje de salvatori, care, având în vedere substanța periculoasă transportată, precum și pericolul de explozie și intoxicație au acționat pentru limitarea zonei, protecția și limitarea scurgerilor de substanțe, respectiv reducerea riscurilor existente. Vreau să vă anunț că în sprijin a fost solicitat un echipaj de cercetare CBRN din cadrul Unității Speciale de Intervenții în Situații de Urgență Ciolpani, și totodată a fost dispusă măsura întreruperii circulației rutiere și blocarea accesului în zonă cu sprijinul colegilor de la Poliție și Jandarmi, până la transvazarea lichidului inflamabil”, a declarat George Crețu, șeful ISU Buzău.

De asemnea, acesta a confirmat faptul că, în continuare, sunt scurgeri de substanță din cisternă.

Accident îngrozitor la Iași! Un tânăr a murit strivit de un tractor, după ce autoritățile au semnalizat un pod scos din uz cu un ambalaj de la pufuleți!

Accident îngrozitor la Iași. Un tânăr a murit strivit de un tractor, după ce utilajul a alunecat de pe un drum improvizat. Pentru tănăr nu s-a mai putut face nimic, iar localnicii sunt revoltați de modul în care s-au efectuat lucrările la podul respectiv. Toți au arătat cu degetul către primarul care a început lucrările, chiar înainte de campania electorală

Accident îngrozitor la Iași. Un tânăr a murit zdrobit de un tractor, după ce a alunecat de pe un pod aflat pe un drum public. Duminică seara, în comuna ieșeană Șcheia, avea să se producă tragedia. Ciprian Savin avea 36 de ani și era cunoscut de localnici drept un om extrem de muncitor. Duminică voia să ajungă acasă și conducea un tractor pe drumurile din satul Poiana Șcheii. Chiar înainte să ajungă acasă, tractorul pe care îl conducea, a alunecat de pe un pod aflat pe drumul public improvizat și s-a răsturnat. Tânărul a murit strivit, chiar în momentul impactului. Nu s-ar fi ajuns la o asemnea tragedie, dacă un pod vechi de ani de zile nu ar fi fost trecut pe lista de reparații pe repede înainte, chiar în timpul alegerilor.

Un pod scos din uz, semnalizat cu o pungă de pufuleți

Podul respectiv a fost blocat cu câteva crengi uscate, la un capăt și la altul, iar lângă pod a fost pus un tub de beton acoperit cu pietriș. Pe acolo se circula de ceva timp. De semnalizat, nici nu poate fi vorba. Nicio bandă, niciun indicator! O pungă goală de pufuleți, atârnată de o creangă, anunța că vechiul pod este scos din uz. Moartea tânărului a stârnit o adevărată revoltă printre localnici.

„Nu se poate așa ceva. Este bătaie de joc. A murit un om, pentru ce? Primarul nici nu a venit, aici, să vadă despre ce este vorba. Chiar înainte de alegeri, a pus tubul și l-a acoperit cu piatră. A murit omul”, a spus mătușa tânărului decedat.

Primarul comunei Șcheia nu a putut fi contactat pentru a comenta situația

Localnicii spun că oricând s-ar fi putut petrece o tragedie.

„Cum să nu pui un semn ceva, nu e lumină, nu e nimic. A închis podul și gata. Tractorul a alunecat. A rămas un copil fără tată, din cauza primarului și a lucrurilor făcute prost”, a precizat un alt localnic.

Primarul comunei Șcheia, Dănuț Ababei, a fost contactat de reporterii BZI pentru a comenta situația, însă acesta nu a răspuns la telefon. Nici duminică seara, când s-a produs tragedia, nu a mers la fața locului să vadă ce s-a întâmplat sau să caute vreo soluție.

„Ce îi interesează pe ei? Să moară oamenii, fac orice pentru un vot. De asta s-a apucat de podul ăsta, ca să câștige alegerile. Trebuia făcut podul nou, nu zic, dar era atât de greu să pui un semn ceva?”, a mai precizat un localnic.

Adauga un comentariu