Local

Alertă de îmbolnăvire! Un pericol uriaș îi pândește pe fermierii care au achiziționat porumb provenit din Ucraina

Publicat: 18 mart. 2023
_____ Vizualizări 14 Comentarii
Alertă de îmbolnăvire Un pericol uriaș îi pândește pe fermierii care au achiziționat porumb provenit din Ucraina
Un pericol uriaș îi pândește pe fermierii care au achiziționat cantități de porumb provenit din Ucraina

Un pericol uriaș îi pândește pe fermierii care au achiziționat cantități de porumb provenit din Ucraina. Specialiștii transmit un semnal de alarmă, produsele sunt contaminate!

Fermierii din Iași ar putea avea probleme semnificative în ceea ce privește producția, din cauza mai multor cantități de porumb contaminat din Ucraina. Astfel, cei care folosesc materia primă pentru hrana animalelor ar putea suferi pierderi uriașe.

Mai exact, se pare că animalele și păsările hrănite cu acest porumb nu se vor mai dezvolta și vor fi predispuse la multiple boli. Specialiștii au descoperit micotoxine din substanțe toxice sintetizate de mucegaiuri (ciuperci) care pot afecta grav sănătatea animalelor. Mai mult decât atât, aceștia trag un semnal de alarmă și îndeamnă fermierii să trimită spre analiză produsele ce urmează a fi folosite drept hrană pentru animale.

Ferma porci
Fermierii din Iași ar putea avea probleme semnificative în ceea ce privește producția, din cauza mai multor cantități de porumb contaminat ce provin din Ucraina

Un pericol uriaș îi pândește pe fermierii care hrănesc animalele cu porumb adus din Ucraina

Boabe de porumb
Din probele prelevate au fost descoperite foarte multe specii de mucegai

Specialiștii din domeniu trag un semnal de alarmă și susțin faptul că un pericol uriaș îi pândește pe fermierii care hrănesc animalele cu materia primă adusă din Ucraina. Se pare că mai mulți furnizori din Iași ar comercializa boabe de porumb provenite din Ucraina, o materie primă indispensabilă și folosită pentru hrana animalelor. Atât porcii, cât și păsările se pot îmbolnăvi în urma consumului acestui produs.

Mai mult decât atât, pericolul ar fi deosebit de mare și în perioada de gestație a animalelor. Mai exact, din probele prelevate au fost descoperite foarte multe specii de mucegai. Vomitoxina, cunoscută și sub numele de deoxinivalenol (DON), este o tricotecenă de tip B, un epoxi-sesquiterpenoid, micotoxina este prezentă la un nivel record în boabele de porumb provenite din Ucraina. Precizăm faptul că apare predominant în cereale, cum ar fi grâul, orzul, ovăzul, secara și porumbul, dar mai rar în orez, sorg și triticale. Astfel, materia primă nu este de calitate, ci se pare că ar fi fost mucegăită, însă aerisită și comercializată fermierilor din Iași.

Urmele nu ar putea fi observate cu ochiul liber, din această cauză este necesară recoltarea unor probe ce trebuie transmise către laboratorul de analize înainte de achiziționarea produsului. În caz contrar, dacă fermierii nu vor verifica hrana prin probele prelevate, își pot compromite afacerile, riscând falimentul. Se pare că problema porumbului contaminat ar putea fi mai gravă decât gripa aviară sau alte boli. Important de precizat este că specialiștii au transmis și faptul că nu au fost întâlnite, până în prezent, probe atât de contaminate.

Din această cauză, produsele nu vor furniza animalelor proteinele necesare, iar acest lucru va aduce cu sine multiple boli. Precizăm faptul că aceste micoexime apar în momentul în care recoltarea nu se face conform standardelor. Mai exact, dacă materia primă a fost recoltată verde, umedă sau dacă, pe parcursul transportului, umiditatea a fost la un nivel ridicat, produsul a dezvoltat mucegai. Important de precizat este și faptul că în ce privește consumul de către om al animalelor care au fost hrănite cu acest produs nu constituie un pericol pentru sănătate.

Pentru a evita problema scăderii productivității, fermierii care au achiziționat de la comercianți cantități de materie primă ce au fost aduse din Ucraina trebuie să combine cantitățile de porumb cu grâu, semințe de floarea-soarelui sau alte suplimente pentru a minimiza, pe cât posibil, cantitatea uriașă de micotoxine.

Transport cereale
Specialiștii transmit un semnal de alarmă, produsele din porumb aduse din Ucraina sunt contaminate

Exporturile României au scăzut semnificativ, iar Ucraina beneficiază de scutiri de taxe

Ferma pasari

Atât porcii cât și păsările se pot îmbolnăvi în urma consumului acestui produs

Exporturile fermierilor din România au scăzut cu 1,5 milioane de tone de grâu în timp ce, contrar produselor contaminate care se pare că ajung în țara noastră, Ucraina beneficiază de scutiri de taxe. Important de precizat este și faptul că nu există suficiente capacități de stocare în statele membre, iar cantitatea de cereale ce este blocată în regiunile de graniţă provoacă o competiţie neloială.

Exporturile fermierilor români au scăzut cu aproximativ 1,5 milioane de tone de grâu, iar preţul unei tone de grâu a scăzut cu peste 100 de euro. Fermierii din România, Polonia, Ungaria, Republica Cehă, Slovacia, Bulgaria şi Republica Moldova nu pot valorifica producţia lor la preţuri care să acopere costul de producţie, cu atât mai puţin să genereze profitul minim necesar pentru asigurarea traiului zilnic.

Un pericol uriaș îi pândește pe fermierii care au achiziționat de la comercianții din Iași porumb adus din Ucraina. Acesta ar fi contaminat și, bineînțeles, un pericol pentru animalele care îl consumă.

Comentarii
  • Singura problema cu porumbul din Ucraina este ca e mult mai ieftin si ramane smekerul romanache cu marfa nevanduta

  • Popusoiu ucrainean nu ie bun bre , ca a inundat piața românească de au ajuns bișnițarii locali sa ceara intervenția uniunii europene și pe deasupra arată m-a bine și e la juma de preț !, acum născocesc găselnițe

  • Or fi cerealele din Ucraina mai ieftine dar ne gândim la sănătatea noastră . Mănâncă animalele aceste cereale contaminate iar noi mancam carnea animalelor. Tocmai de aceea ucrainienii le vand la jumătate de pret ca ei stiu ca sunt contaminate si vor sa le vândă urgent. Marfa depreciata, degradata o vindem si noi la jumătate de pret , simplu poti vedea si la tarabe. Deci atentie la sănătatea noastră!!!!

  • Concernele americane detin 17 milioane de hectare arabile in Ucraina, pe care cultiva numai plante modificate genetic. Porumbul pe care-l cumperi de la ei este modificat genetic. Nu mai are in el majoritatea substantelor active pe care le are porumbul nostru. Carnea animalelor hranite cu porumb modificat genetic este clar de calitate inferioara si nu ne face bine defel. Avand in vedere ce spagi cer doctorii, ar trebui sa avem grija de sanatatea noastra.
    Btw, Ro are 13,9 milioane ha teren arabil.

  • @Anonim.Pomanagiilor,luati ce vi se da si ziceti bogdaproste.Daca nu va convine,produceti in tara voastra si nu mai importati.Слава Україні!

  • @Anonim.Pomanagiilor,luati ce vi se da si ziceti bogdaproste.Daca nu va convine,produceti in tara voastra si nu mai importati.Слава Україні!

  • Acest articol dovedeste ca ZOIaristii sunt IDIOTI si CRIMINALI !

    De mai multe ori am postat doua articole despre graul toxic din Satania nazista Ucraina si despre asa-zisa gripa aviara inexistenta, impusa pentru a crea lipsa de alimente ca sa fim obligati de Cabala sa mancam insecte toxice si carne sintetica toxica facuta din petrol.
    De fiecare data, toate ZOILE de ,,ziare’’ din colonia Romanica nu au postat niciun articol pentru ca CRIMINALII din presa sunt platiti sa ajute la continuarea GENOCIDULUI.
    Acum, cand au vazut ca streangul li se apropie de gat si sefii lor – niste sclavi satanisti la randul lor, nu-i mai platesc sa manace kk nemestecat, se dau mari ziaristi scriind lucruri vechi drept noutati.
    Dumnezeu nu bate cu parul si va lasa pe mana Satanei pe care l-ati servit ca niste sclavi idioti de unica folosinta ce sunteti.
    Si poponarul avocat, iubitul poponarului Arahat, a promovat vaccinul iar zilele trecute l-a luat Dracu.’
    Tot asa o sa va ia si pe voi intr-un fel sau altul.
    Dar pentru crimele voastre vor plati si familiile voastre pana la a 7-a generatie.
    In aceasta redactie sunt maxim 3 cu suflet si iubire de Dumnezeu, care si-au dat seama ca cenzurarea adevarului inseamna crima in numele lui Satana, si de cate sunt acestia la butoane adevarul ajunge la cititori; dar restul din redactie sunt niste ZOI criminale de care praful si pulberea se va alege de ei si de familiile lor de criminli latenti.
    Tot cea am scris si ati cenzurat, s-a adeverit mai tarziu. Absolut totul !
    Si toate se vor adeveri, pentru ca nu sunt inventiile mele ci informatii din surse de incredere.
    De aceea sunt sigur ca veti ajunge in streang sau in morga inaintea streangului, ca toti criminalii care au cenzurat adevarul. Prostia nu poate fi eradicata dar prostii se pot imputzina cu cateva sute de milioane pe tot pamantul, pentru ca planeta sa devina mai curata din punct de vedere al vibratiilor negative pe care prostii, criminalii si satanistii le emit afectand vibratiile superioare ale planetei si ale OMULUI iubitor de ADEVAR, de FRUMOS, de Dumnezeu si de IUBIRE.

  • Maya, tu esti dovada ca orice fapta buna nu ramane nepedepsita.

    Cu siguranta esti o khazara din Satania poponarului Zelensky aciuata in Romania ca sa nu te reguleze nazistii tai dand vina pe rusi, si drept rasplata pentru ca poporul roman te-a primit si te-a ajutat, acum mananci kk asa cum esti obisnuita.

    Ca o o nasista khazara ce esti nu are sens sa-ti amintesc despre invaturile lui Iisus Cristos despre care voi khazarii spuneti numai mizerii in Talmudul satanist pe care il cititi, insa Dumnezue vede si ii da fiecaruia dupa cum merita.

    Iti vei primi rasplata cand iti va fi lumea khazaro-nazista mai draga !

    Romania nu are nevoie de graul khazarilor inchinatori la Satana, dar Treadatorul khazar ZoiANUS este un criminal care vrea sa omoare poporul roman, IDIOT este adevarat, pentru ca a ales o asemenea SCURSURA, insa pentru Negustorul de copii eshafodul este deja pregatit.

    Pe scursuri ca tine ii lsam in grija Lui Dumnezeu care o sa va lase pe mana iubitului vostru Yehova.

  • In Romania avem cereale de toate tipurile posibile de 10,ori mai mult decât produce Ucraina. De ce luam de la ei toate cerealele otravite? Pentru ca ei le vand mai ieftin stiind ca sunt toxice dar nu dau toate.indicatiile de produs doar ca sa pacaleasca tarile. NAZISTI UCRAINIENI!! PARSIVII SI ANIMALELE DRACULUI! Asa s- a intamplat si cu semintele de răpită transport la Piatra Neamt care erau toxice. UNII SE BUCURA CA IAU MAI IEFTIN SI APOI LE MOR ANUMALELE dar si SANATTEA NOASTRA ESTE fffff IMPORTANTA. Tocmai de aceea nazistii EXCROCI le vznd mai ieftin pentru ca sunt contaminate. TREBUIE INTERZISE IMPORTURILE DE CEREALE DIN UCRAINA, VERIFICATE SI RETURNATE de la frontiera. AVEM MILIARDE DE TONE DE CEREALE ROMANESTI DE TOATE FELURILE de ce luam otravuri de la nazistii ucrainieni? Afaraaaaaaaass ucrainienii din tara! Exterminare asta merita, m- am convins ca Rusia are dreptate.

  • Nu mai bateti campii ca porumbul din Ucraina este contaminat producatorii romani au facut greva ca nu li se permite fertilizarea cu substante nocive. Cine ne otraveste?

  • Trăiască Rusia. Rusii nu ne- ar fi vandut cerale contaminate. Romania nici nu are nevoie sa importe cereale . Avem miliarde de tone , produse sigure naturale. Trăiască Rusia si te ft in gura mars in kur la ma- ta care te- a ka- kat nazista parsiva kur- veta Maia, Maya. Daca te prind ai belit- o

Adauga un comentariu