Actualitate

Alex Bodi, soţul Biancăi Drăgușanu este vizat în cele mai mari percheziţii făcute de DIICOT – FOTO, VIDEO

Publicat: 11 nov. 2020
un bărbat și polițiștii DIICOT
Alex Bodi, soțul Biancăi Drăgușanu este vizat de ancheta DIICOT

Alex Bodi, soţul Biancăi Dragușanu este vizat de percheziţiile făcute în această dimineaţă de procurorii DIICOT. În această dimineaţă, DIICOT efectuează 368 de percheziţii domiciliare care au ca scop destructurarea unor reţele interlope.

Concret, este cea mai mare acţiune de acest fel făcută de procurorii DIICOT care vizează traficanţii de carne vie, traficanţii de droguri, acţiuni de şantaj și cămătărie etc.

Alex Bodi este luat în vizorul procurorilor DIICOT

Conform unor surse din interior, Alex Bodi este luat în vizorul procurorilor DIICOT. Printre cei vizaţi de anchetă este şi interlopul Adrian Tâmplaru dar şi soţul Biancăi Drăgușanu. Momentan informaţia nu este una oficială şi este pe surse. În altă ordine de idei, Adrian Tâmplaru este locotenentul lui Clămparu și este specializat în infracţiuni precum trafic de carne vie. Fetele racolate de interlopi erau puse să se prostitueze în cluburi de noapte, unele dintre ele fiind violate, iar altele, vândute.

„Din datele existente s-a stabilit, în esenţă că, la scurt timp după destructurarea unei grupări conduse de membru marcant al lumii interlope (grupare specializată în traficul de persoane şi proxenetism), suspectul în cauză (unul dintre locotenenţii lui persoanei mai sus menţionate), în timp ce se afla deţinut într-un penitenciar, în perioada 2008 – 2011, împreună cu alţi trei deţinuţi au folosit reţelele sociale în scopul recrutării unor tinere care practicau prostituţia şi, inducându-le în eroare, fie cu promisiunea unui viitor comun (metoda loverboy), fie cu identificarea unui loc de muncă avantajos, respectiv profitând de starea lor de vulnerabilitate (situaţie materială precară, naivitate, lipsa de educaţie – factori determinanţi pentru respectivele tinere în alegerea practicării prostituţiei), le-au convins să se prostitueze în beneficiul lor”, arata DIICOT.

„După ce au ieşit din penitenciar, în scurt timp, la gruparea infracţională au aderat alţi 12 suspecţi, împreună cu care au recrutat şi alte victime, le-au transportat şi adăpostit în state occidentale (Germania, Spania, Italia, Marea Britanie, Elveţia), şi le-au constrâns să practice prostituţia în favoarea lor, în diverse cluburi de profil. Victimele care, după ce erau transportate în străinătate, refuzau să practice prostituţia erau sechestrate şi supuse unor violenţe extreme (chiar şi unor violuri), pentru a fi determinate să nu mai opună rezistenţă”, mai arata DIICOT.

Victimele traficanţilor de carne vie erau ţinu în imobile închiriate

Conform comunicatului celor de la DIICOT, se pare că tinere erau ţinute în imobile închiriate fiind transportate în locurile în care erau obligate să practice prostituţia. Acestea îşi desfăşurau activitatea ilegală în ţări precum Germani, Italia, Marea Britanie, Elveţia, Spania:

În cele mai multe cazuri, victimele au fost ținute în imobile închiriate de către liderul grupării, au fost transportate zilnic la locurile unde erau obligate să practice prostituția, erau permanent controlate/supravegheate, iar sumele de bani erau luate în totalitate de membrii grupării.

În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că tinerele au fost exploatate cu precădere în cluburi de noapte sau locații închiriate pe teritoriul Germaniei, pe raza orașelor Berlin, Bonn, Stuttgart și Frankfurt (Germania), dar și pe teritoriul altor state europene (Italia, Spania, Marea Britanie, Cehia, Elveția, Austria).Unele dintre victime au fost vândute altor traficanți în scopul exploatării, persoanele care le-au preluat primind și informații în legătură cu victima, comportamentul acesteia pe perioada cât a fost exploatată, informații despre familie, toate acestea în scopul de a fi șantajată pentru a fi exploatată și controlată cu mai multă ușurință.Au fost și situații în care făptuitorii nu au mai reușit să dețină controlul asupra victimelor, chiar și după aplicarea unor corecții fizice, caz în care pentru a le determina să nu fugă sau să revină la domiciliile lor din țară, le-au solicitat diferite sume de bani pe care victimele nu au avut posibilitatea să le achite, fiind, astfel, obligate să continue activitatea de prostituție.

Banii obţinuţi din activităţile ilicite erau investiţi în imobiliare din ţara sau străinătate

În continuarea comunicatului, procurorii DIICOT susţin ca banii care erau obţinuţi din activităţi ilicite erau folosiţi pentru investiţii în imobiliare, în ţară şi străinătate. Liderul grupării percepea victimelor aşa spusa taxa de protecţie, acestea fiind colectate la petrecerile organizate de interlopi:

O mare parte din sumele de bani obținute astfel de către membrii grupării ajungeau la liderul acesteia care, ulterior, le-a investit în diverse imobile din țară și din străinătate. Liderul grupării obișnuia să perceapă victimelor taxe de protecție pentru desfășurarea unor activități licite/ilicite, „locotenenții săi” recurgând, deseori, la șantaj pentru colectarea acestora. Taxele erau colectate cu ocazia unor petreceri organizate de către acesta.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 18 persoane.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și al luptătorilor Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.
La percheziţii participă polițiști de la combaterea criminalității organizate din Brașov, Olt, Gorj, Sibiu, Vâlcea, Giurgiu, polițiști de la acțiuni speciale din cadrul I.P.J. Dolj, I.P.J. Olt, I.P.J Giurgiu, precum şi jandarmi.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Procurorii DIICOT au făcut mai multe percheziții domiciliare, printre care și într-o vilă

Comentarii
Adauga un comentariu