National

Alexandru Degău, de la șomer la consilier local. Susținătorii spun: „A avut 10 afişe. Dacă avea 20, câştiga şi Primăria”

Publicat: 28 sept. 2020
Alexandru Degău
Alexandru Degău, de la șomer la consilier local. Susținătorii spun: „A avut 10 afişe. Dacă avea 20, câştiga şi Primăria”

A candidat și a câștigat. Alexandru Degău a fost votat de 382 de persoane în localitatea Beiuș și a ieșit consilier local. Acesta nu a venit cu promisiuni deșarte în timpul campaniei electorale, ci a apărut în afișe îmbrăcat în trening, convingând alegătorii prin imaginea sa degajată.

„Mulţumesc alegătorilor mei! Nu am să vă dezamăgesc, jur”, a transmis Alexandru Degău după ce a aflat că va fi consilier local.

Alexandru Degău, de la șomer la consilier local. Susținătorii spun: „A avut 10 afişe. Dacă avea 20, câştiga şi Primăria”

Persoanele care îl cunosc spun că este un om de încredere și scot la iveală ce i-a mai lipsit pentru a câștiga Primăria.

„A avut 10 afişe. Dacă avea 20, câştiga şi Primăria. Bravo pentru el. Eu m-am liberat când el a fost încorporat. A prins din plin Revoluţia din Decembrie 1989, a fost pe baricade ca noi să vorbim liber ceea ce gândim”, a spus unul dintre susținătorii săi.

Acesta nu a fost adeptul promisiunilor, pentru ca mai apoi să nu le ducă la îndeplinire, ci a ales doar să spună că va solicita un audit în Primăria Beiuş pentru a afla ce se întâmplă cu banii cetățenilor.

Cine este Alexandru Degău

Alexandru Degău este un independent atipic. El este fiul fostului director al Băncii Naționale a României, sucursala Bihor. Este asemănat cu ”Donald Trump ca şi comunicare, dar şi cu realizări formidabile”. Acesta a decis să candideze, pentru a reforma instituția, fiindcă banii oamenilor din Beiuș nu prea se văd transpuși în proiecte. Firma familiei Degău e înființată cu 28 de ani în urmă, e cel mai mare contributor la bugetul Beiușului: peste 660 de milioane de lei din impozite și peste 1 miliard de lei din impozitul pe salarii au intrat în bugetul orașului în acest an.

„Niciodată nu m-a chemat nimeni în Primăria Beiuș să mă întrebe ce nu îmi convine”, spune Sandu Degău, din poziția exponentului firmei cu cele mai mari contribuții la bugetul local.

Chiar dacă face parte dintr-o firmă puternică, el a luptat mereu pentru a se autodepăși, întreprinzând tot felul de munci fizice. A muncit în mină, în Ungaria la realizarea investiției BMW, la lucrări grele de infrastructură, a fost șofer profesionist pe mașini grele, excavator, portar la restaurant, asistent la stația de gaz, în firma familiei, a muncit pe buldozer, camion și camion cisternă, muncitor în construcții în străinătate. El a fost spălător de vase în Spania, muncitor în port în Belgia, într-o fabrică de mâncare pentru câini în Irlanda.

Este considerat un candidat atipic, deoarece în timpul campaniei electorale nu a ezitat să apară îmbrăcat în ținute de șantier, în tricouri cu revoluţionarului argentinian Che Guevara.

Adauga un comentariu