Local

Alexandru Rafila continuă să susțină un incompetent la conducerea Spitalului „Sf. Spiridon” Iași! Din cauza nepăsării lui Daniel Timofte, pacienții au mult de suferit

Publicat: 01 ian. 2024
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Alexandru Rafila continuă să susțină un incompetent la conducerea Spitalului Sf. Spiridon Iași Din cauza nepăsării lui Daniel Timofte pacienții au mult de suferit
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, continuă să susțină un incompetent la conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Spiridon” Iași

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, continuă să susțină un incompetent la conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași. Astfel, demis pentru incompetență, Daniel Timofte este din nou la conducerea unității medicale de trei luni, totul fiind posibil doar datorită susținerii pe care chirurgul o are din partea serviciilor

Deși nu a reușit să-și ducă la final mandatul de manager, care oricum a fost presărat cu scandaluri și probleme, Daniel Timofte a avut curajul să se înscrie din nou pentru postul de manager al aceluiași spital de la conducerea căruia fusese demis în urmă cu doar o lună în urmă. Asta nu înseamnă că, în doar o lună, Daniel Timofte și-a însușit calității manageriale, ci, din contră, a știu că se bucură de susținere din partea ministrului Sănătății și a serviciilor, astfel încât nici nu s-a preocupat să realizeze un plan managerial, ci s-a bazat pe relațiile pe care le are.

Amintim doar că în perioada 04.07.2022 – 12.08.2022, o comisie din partea Ministerului Sănătății, formată din dr. Renata Zulean, ec. Lucica Lincan și ec. Mihai Duluman, a realizat un audit la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași. În ciuda neregulilor și a ilegalităților descoperite, prof. dr. Daniel Timofte nu a fost înlăturat din funcția de manager imediat, iar din cauza lipsei de acțiune a ministrului Sănătății, pacienții au avut foarte mult de suferit.

Din cauza lui Alexandru Rafila, un incompetent conduce Spitalul „Sf. Spiridon”

Dr. Daniel Timofte a fost demis în data de 28 iunie 2023 de la conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași pentru incompetență. S-a hotărât acest lucru, deoarece după evaluarea anuală a activităților managerilor unităților sanitare publice Daniel Timofte a primit calificativul „nesatisfăcător”.

La conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași a stat pentru o scurtă perioadă de timp ec. Corneliu Mihai, apropiat al chirurgului Daniel Timofte. Astfel, la dorința expresă a managerului interimar, la doar o lună distanță, chirurgul a fost numit director medical interimar, iar apoi a fost unicul care s-a înscris la concurs pentru funcția de manager al unității medicale. Datorită serviciilor, Daniel Timofte a reușit ca în data de 18 septembrie să mai obțină încă un mandat de manager al celei mai mari și importante unități medicale din zona Moldovei. Atât în ultimul mandat, când în spital nu existau materiale sanitare și medicamente, cât și în timpul concursului de management, Daniel Timofte a demonstrat cu vârf și îndesat că, deși este un chirurg bun, nu are niciun fel de competențe care să-l recomande pentru funcția de manager, fiind paralel cu tot ceea ce se întâmplă în spital.

Daniel Timofte și Alexandru Rafila au nenorocit cel mai mare spital din zona Moldovei

Deși este incapabil să conducă Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, unitate medicală aflată în subordinea Ministerului Sănătății, dr. Daniel Timofte se bucură de susținerea lui Alexandru Rafila. Lui Alexandru Rafila nu-i pasă de binele pacienților, ci preferă să-și păstreze în funcții doar protejații săi, de vreme ce și el a ajuns la conducerea ministerului doar datorită influenței tatălui său, nicidecum pentru că ar avea competențe în acest sens.

Ministrul Sănătății nu are cum să-i înțeleagă pe pacienți, deoarece, deși este medic epidemiolog, doar a parazitat Ministerul Sănătății, unde se pare că a ajuns datorită influenței tatălui său, Alexandru Rafila senior, fost șef al Securității Arad. Rafila nu a părăsit niciodată birourile din Ministrul Sănătății și habar nu are care este realitatea din spitalele publice din România, cu mici excepții. Astfel, Alexandru Rafila l-a demis în 28 iunie 2023 de la conducerea Spitalului „Sf. Spiridon”, iar pe 1 august 2023, ministrul Sănătății a semnat numirea lui Daniel Timofte în funcția de director medical al spitalului, iar mai apoi nu a luat niciun fel de măsură când a văzut că acela s-a înscris din nou la concurs pentru conducerea unității medicale. Este greu de crezut că chirurgul ar fi riscat să se înscrie la concurs pentru a doua oară, după ce a fost demis pentru incompetență, dacă nu știa că se bucură de susținerea lui Alexandru Rafila și de cea a serviciilor. Din cauza lui Alexandru Rafila, Spitalul „Sf. Spiridon” este condus de un incompetent.

Medicii se plâng că nu au materiale sanitare și medicamente pentru a-și trata pacienții și îi invidiază pe colegii care sunt implicați în programe naționale și nu trebuie să se lupte cu lipsa medicamentelor.

Comentarii
  • Nu mai pot fura materiale din spital pentru ale cara la cabinetele lor private și plătesc articole la presa liberă și imparțială. Mizerii.

  • De unde şi până unde are presa capacitatea de a face evaluarea unui medic?Are cumva ceva interese sau articolul este comandat de cine nu-l place pe medic.

  • De când domnii Dr. lucrează și la stat si in privat chiar daca au funcții de conducere, de când fac pontaje falsificate cu oameni pontați sch 3 și ei nici nu știu ce înseamnă sch 3, de când sunt secții care ar trebui reevaluate în privința sporurilor, de când nu se respecta normativul de personal medical/ pacient, managerul habar nu are dar nici nu l interesează, sunt mult mai multe de spus dar și sindicatul doarme nicio diferență de atribuții între asistente cu studii medii și cele cu studii superioare, plătim in continuare studiile nu performanță și multe altele care țin și de domeniul penalului dar nimănui nu-i pasa

Adauga un comentariu