National

Alexandru Rafila, despre campania de vaccinare: „Există foarte mult dezinteres, mai ales în mediul rural”

Publicat: 25 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alexandru Rafila despre campania de vaccinare Există foarte mult dezinteres mai ales în mediul rural
Alexandru Rafila a vorbit despre cât de mult infectează persoanele vaccinate

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății și deputat PSD, nu este mulțumit de modul în care se desfășoară campania de vaccinare anti-COVID-19 în țara noastră. El este de părere că măsurile de relaxare nu au făcut decât să genereze dezinteres, în special în mediul rural.

Alexandru Rafila consideră că vaccinarea în mediul rural nu a decurs foarte bine, existând mult dezinteres. Pe de altă parte, în orașele mari din România, lucrurile au stat diferit: „probabil între 30% și 50% în funcție de oraș”. De asemenea, medicul a avertizat că virusul s-ar putea transmite din nou într-un ritm susținut în comunitate și am putea asista la alte restricții.

„Nu cred că cineva s-a păcălit vaccinându-se, dimpotrivă, dar dumneavoastră aveți dreptate, a fost puțin cam mult festivism, el a fost încununat de ridicarea bruscă a tuturor măsurilor și rezultatul îl vedem, există foarte mult dezinteres, mai ales în mediul rural. Noi am vaccinat destul de bine în orașele mari, probabil între 30% și 50% în funcție de oraș. În schimb, în mediul rural am vaccinat foarte puțin. Dacă vă uitați la România în ansamblu, 25% din populație a fost vaccinată, față de țări importante, Franța, Italia, care au vaccinat mai bine de jumătate din populație, sau Marea Britanie – chiar aproape 75%”, a declarat Alexandru Rafila, marți, la B1 TV.

El a explicat că există pericolul „ca la un moment dat boala să se transmită din nou susținut în comunitate, acum nu e cazul din fericire, și să asistăm din nou la niște restricții pe care eu, personal, nu mi le doresc în niciun fel și cred că nici dumneavoastră, nici cei care s-au vaccinat sau nu s-au vaccinat nu își doresc aceste restricții”.

Câte persoane au fost vaccinate în România

În cele cinci luni de vaccinare anti-COVID-19, în România au fost vaccinate peste 4,1 milioane de persoane, iar mai bine de 3,2 milioane dintre acestea au primit inclusiv rapelul. Din cele patru seruri autorizate de EMA au fost utilizate circa 7,3 milioane de doze.

Până astăzi, 25 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.076.154 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, arată bilanțul prezentat marți de autorități. Un număr de 1.035.115 pacienți au fost declarați vindecați, în timp ce 30.040 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

Adauga un comentariu