National

Alexandru Rafila, despre vacanța de o lună a elevilor: „E o soluţie de compromis”

Publicat: 31 mart. 2021
Alexandru Rafila
Alexandru Rafila laudă deciziile premierului de demitere din funcții a secretarului de stat Andreea Moldovan și a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu

Medicul Alexandru Rafila, a declarat, miercuri seară, că vacanţa de o lună a elevilor este o soluţie de compromis gândită de ministrul Educaţiei, iar argumentul acestuia este ”rezonabil”, anunță news.ro.

”În Franţa se închid şcolile, părinţii sunt îngrijoraţi. În România sunt închise de un an de zile şcolile. Noi ne mirăm de Franţa. Acum s-a ajuns într-o situaţie limită, în acest moment. Sigur, la noi nu sunt închise, merg copiii în vacanţă”, a declarat Rafila la Digi24, miercuri seară.

Întrebat dacă luna de vacanţă este justificată, Alexandru Rafila a răspuns că este o soluţie de compromis.

”Părerea mea este că e o soluţie de compromis pe care a gândit-o ministrul Educaţiei. Eu nu sunt adeptul întreruperii pentru o perioadă aşa lungă a activităţii copiilor. Argumentul dânsului este rezonabil. Spune că dacă vom intra în perioada aceasta de 4 săptămâni de vacanţă, există o speranţă ca în luna mai copiii să revină la cursuri şi să poată să îşi încheie activitatea până la jumătatea lunii iunie”, a declarat Rafila.

Cei mai mulţi dintre elevi intră din 2 aprilie în vacanţă până în 4 mai.

Adauga un comentariu