Actualitate

Alexandru Rafila este de acord cu decizia luată de premierul Florin Cîțu de revocare a lui Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan

Publicat: 14 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alexandru Rafila este de acord cu decizia luată de premierul Florin Cîțu de revocare a lui Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan
Vicepreședintele Camerei Deputaților, Alexandru Rafila, a spus că varianta alegerilor anticipate se poate lua în calcul, în timp ce coaliția guvernamentală trece printr-o criză de proporții

Alexandru Rafila laudă deciziile premierului de demitere din funcții a secretarului de stat Andreea Moldovan și a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

„Este perfect justificată schimbarea doamnei Moldovan din funcție. Rolul lui Voiculescu era gestionarea acestei pandemii, s-a dovedit a fi total incapabil să o facă, Evidența faptelor a depășit orice fel de închipuire, am ajuns în sutuația în care Ministerul Sănătății funcționa în afara guvernului României. Este un gest de responsabilitate a premierului, vine târziu, e evident”, a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila: „Nu cred că USR-PLUS vor pleca de la guvernare. Au interese prea mari”

Deputatul PSD, Alexandru Rafila, consideră că actuala coaliție de guvernare nu se va rupe, tocmai de aceea solicită să fie adus un om ”competent și profesionist” la Ministerul Sănătății.

”Nu cred că USR-PLUS vor ieși de la guvernare, au interese prea mari în domeniul economic. În politică se poate întâmpla orice, dar România are nevoie de un Guvern competent.

Portofoliul de la Sănătate trebuie preluat de o persoană cu bune competențe manageriale, care cunoaște situația și chiar dacă nu este plăcut din punct de vedere politic să fie un bun profesionist.”, a spus Alexandru Rafila.

Miniștrii USR nu vor participa la ședința de Guvern

Miniștrii USR au luat decizia de a nu participa la ședința de Guvern, asta după ce premierul Florin Cîțu l-a demis pe Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății.

Pe cale de consecință, premierul Florin Cîțu a luat decizia de a amâna ședința de Guvern, până la momentul în care se vor purta discuții în coaliție.

În mod normal, ședința de Guvern ar fi trebuit să înceapă la ora 13.00.

Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a lui Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu a fost demis oficial din Guvern. Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul e revocare.

Administrația Prezidențială a anunțat că președintele Klaus Iohannis a semnat solicitarea premierului Florin Cîțu de demitere a lui Vlad Voiculescu, ministru al Sănătății.

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 14 aprilie 2021, decretul de revocare din funcția de membru al Guvernului a domnului Vlad Vasile Voiculescu, ministrul sănătății”, se arată într-un comunicat de presă.

Florin Cîţu a anunţat oficial în această dimineață că a cerut demiterea lui Vlad Voiculescu şi a secretarului de stat Andreea Moldovan şi că a înaintat cererea către Klaus Iohannis.

Adauga un comentariu