Actualitate

Alexandru Rafila, propunerea PSD pentru postul de premier: „E timpul pentru profesionişti, politicul a dat greş!“

Publicat: 07 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alexandru Rafila propunerea PSD pentru postul de premier E timpul pentru profesionişti politicul a dat greş
Profesorul Alexandru Rafila

Alexandru Rafila, propunerea PSD pentru funcţia de premier, a declarat că este timpul ca la Palatul Victoria să vină profesioniştii.

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății s-a declarat onorat de propunerea sa pentru funcția de premier de către președintele social democraților, Marcel Ciolacu.

„A fost surprinzătoare propunerea lui Marcel Ciolacu, pentru că nu discutasem înainte. Am aflat din presă. E o propunere onorantă, dar înseamnă şi multă responsabilitate. E un lucru care trebuie cântărit, pentru că e vorba de conducerea destinelor unei ţări. Trebuie experienţă, dar trebuie să fii şi nominalizat, pentru că ultimul cuvânt îl are preşedintele. Mai trebuie să existe şi o majoritate care să valideze această numire“, a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila: „Avem soluţii pentru a putea controla pandemia“

Viitorul parlamentar PSD a precizat că are soluții, împreună cu mai mulţi colegi care lucrează în zona de sănătate publică, pentru a putea controla pandemia.

„Împreună cu mai mulţi colegi care lucrează în zona de sănătate publică avem soluţii, nu se pune problema să nu putem controla pandemia. Ea a fost marcată de politicianism. E momentul ca zona profesională să răspundă provocărilor, pentru că politica uneori dă greş.

Nu ştiu să vă spun (n.r cum va juca preşedintele), dânsul are consultări cu toate partidele. Probabil va acţiona conform Constituţiei şi va solicita fie partidului care este pe primul loc în alegeri, PSD, sau unei coaliţii care se va structura zilele astea, să formeze un Guvern. Trăim o perioadă dificilă, un nou Guvern rezultat din alegeri trebuie să intre rapid în funcţiune, cu cât mai repede, cu atât mai bine“, a mai spus Alexandru Rafila.

„Partidul Social Democrat dorește să facă o altă politică în România”

Medicul Alexandru Rafila a declarat, duminică, după închiderea urnelor că este convins să rezultatul anunțat de exit-poll va fi confirmat și că, după numărătoarea voturilor, PSD își va consolida poziția. Rafila afirmă că în țară nu mai este loc acum de festivism și demagogie.

„Partidul Social Democrat a câștigat aceste alegeri. Rezultatul din sondaje cu siguranță va fi confirmat la numărătoarea voturilor și opinia mea este că această diferență se va consolida. Este un lucru extrem de important că am reușit să convingem majoritatea cetățenilor din România că Partidul Social Democrat are soluții, că Partidul Social Democrat dorește să facă o altă politică în România, politica responsabilității, a profesionalismului și care nu are loc de festivism și demagogie”, a spus Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila mai spune că este nevoie ca România să aibă un guvern stabil care să pună capăt crizei sanitare și economice.

Rezultate exit poll alegeri parlamentare 2020. PSD, PNL şi USR-PLUS, marii învingători ai alegerilor

„Ceea ce vrem imediat după încheierea numărătorii voturilor este că această țară să aibă un guvern stabil care se poate să ofere soluții situației de criză majoră din domeniul sanitar, iar aceste soluții pentru domeniul sanitar să oferă premisa pentru redresarea economică și pentru funcționarea societății românești.

Sunt trei elemente majore la nivelul cărora ar trebui să acţionăm. Primul este structura funcţională a Ministerului Sănătăţii, care în momentul de faţă mie mi se pare că acţionează haotic. Nu este vorba despre o coordonare evidentă a activităţilor la nivelul Ministerului Sănătăţii pentru că sunt trei domenii esenţiale, cel de sănătate publică, care se ocupă cu anchetele epidemiologice, cu testarea cu oprirea trasnmiterii, zona de asistenţă medicală şi zona logistică pentru că, toate aceste lucruri funcţionează având nevoie şi de un suport logistic şi de resurse umane.”, a subliniat reprezentantul României la OMS.

Adauga un comentariu