International

Alexei Navalny va fi transportat în Germania cu avionul

Publicat: 21 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alexei Navalny va fi transportat în Germania cu avionul
Dmitri Peskov, un purtător de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, despre situația lui Aleksei Navalnîi: ”Cum se poate vorbi despre otrăvire dacă nu există otravă?”

O ambulanță aeriană și-a început călătoria din Germania pentru a-l transporta pe liderul de opoziție rusă Alexei Navalny din Siberia la Berlin pentru tratament în urma suspectării sale intoxicații. Însă medicul șef de la spitalul în care este tratat spune că acesta nu este suficient de bine pentru a fi mutat.
Purtătorul de cuvânt al Navalny a numit decizia medicului „o amenințare directă a vieții sale”.

El este în comă după ce s-a îmbolnăvit în timpul unui zbor joi.

Echipa să suspectează că ceva a fost pus în ceaiul său la o cafenea din aeroport. Echipamente medicale și specialiști sunt, de asemenea, în avion, a declarat șeful fundației germane pentru pace Cinema for Peace.

Spitalul Charite din Berlin este gata să trateze criticul ferm al președintelui rus Vladimir Putin, a declarat Jaka Bizilj, directorul fundației Cinema For Peace.

Atât Germania, cât și Franța au afirmst că îl vor trata pe liderul opoziţiei. Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat că „poate primi de la noi tot ajutorul și sprijinul medical necesar”.

Un purtător de cuvânt al lui Putin a declarat joi că Kremlinul îl va ajuta să-l mute pe Navalny în străinătate dacă este necesar și i-a dorit „o recuperare rapidă”. Nu este prima dată când Fundația Cinema pentru Pace a intervenit pentru a ajuta un activist rus: în 2018, a aranjat tratamentul activistului rus Pyotr Verzilov la Berlin după otrăvirea să.

Ce s-a întâmplat cu Alexei Navalny?

Navalny s-a îmbolnăvit în timpul unui zbor de la Tomsk la Moscova, iar avionul său a făcut o aterizare de urgență în Omsk, Siberia.

„Alexei are intoxicații toxice”, a replicat Kira Yarmysh, secretarul de presă al Fundației Anticorupție, pe care domnul Navalny a fondat-o în 2011.

El a fost dus la spital, unde medicul Yarmysh a spus că se află într-un ventilator și în comă. Polițiștii au umplut spitalul și bunurile sale au fost confiscate, a adăugat ea.

Soția lui Alexei Navalny, Yulia Navalnaya, i-a fos,t inițial, refuzat accesului la soțul ei, deoarece autoritățile au spus că pacientul nu a fost de acord cu vizita, a spus Yarmysh, deși ulterior i s-a permis accesul în secție.

Medicul său Anastasia Vasilyeva a spus mai devreme că medicii spitalului refuzau să furnizeze înregistrări despre starea lui.

Care este starea lui de sănătate

Familia liderului opozite ruse, Nalvany dorește să-l transporte într-o altă clinică din motive de siguranță, a spus Yarmysh, adăugând că medicii refuzau să-l elibereze pentru tratament de urgență în Europa.

Agenția de știri Interfax a raportat că medicii au făcut un diagnostic preliminar de otrăvire cu un psihodyslepti neidentificat, deși BBC nu a reușit să verifice în mod independent acest lucru.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a declarat că rezultatele testelor efectuate pe Navalny au fost necesare înainte ca acesta să considere o cerere pentru ca acesta să fie mutat la bord.

Adauga un comentariu